Με 500 εκ. ευρώ στηρίζει η ΕΤΕπ το Πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”

Δημήτρης Παπαστεργίου: Ώρα για έργα με αναπτυξιακό αποτύπωμα στις τοπικές κοινωνίες
19 Μαρτίου 2021
Άρχισε η κατασκευή του μεγάλου αντιπλημμυρικού έργου Βύρωνα – Ηλιούπολης
19 Μαρτίου 2021
Show all

Με 500 εκ. ευρώ στηρίζει η ΕΤΕπ το Πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”

Με το ποσό των 500 εκ. ευρώ στηρίζει καταρχήν, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του υπουργείου Εσωτερικών.

Η σχετική δανειακή σύμβαση μεταξύ της ΕΤΕπ και του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων αναμένεται να υπογραφεί σήμερα Πέμπτη, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του προέδρου της Τράπεζας Βέρνερ Χόγερ.

Η σύμβαση, σύμφωνα με ανακοίνωση τον γενικού γραμματέα του ΥΠΕΣ Μ. Σταυριανουδάκη, προβλέπει τη συμμετοχή της Τράπεζας, καταρχήν, με ποσό ύψους 500 εκατ. ευρώ, στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του υπουργείου Εσωτερικών.

Σημειωτέον ότι συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος για όλη την προγραμματική περίοδο (2020-2023), ανέρχεται στο ποσό των 2,5 δις ευρώ. Τα χρήματα προέρχονται από δανεισμό από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων καθώς και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων , που αποτελεί στρατηγικό χρηματοδοτικό εταίρο για το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Η αύξηση δε της συμμετοχής της έως και του συνολικού προϋπολογισμού του προγράμματος, σύμφωνα με τον κ. Σταυριανουδάκη, εξαρτάται από το ρυθμό απορρόφησης του αρχικού ποσού από τους δικαιούχους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.