“Μην βάλει η κυβέρνηση τις επιχειρήσεις πάνω από τις ανθρώπινες ζωές και τα δικαιώματα των ζώων ”

Με εξετάσεις και οι πολύτεκνοι στο Δημόσιο – Διατηρούνται τα ποσοστά τους
8 Δεκεμβρίου 2020
Τι σχεδιάζεται για την Αυτοδιοίκηση στη «Βίβλο Ψηφιακού Μετασχηματισμού 2020-2025»
9 Δεκεμβρίου 2020
Show all

“Μην βάλει η κυβέρνηση τις επιχειρήσεις πάνω από τις ανθρώπινες ζωές και τα δικαιώματα των ζώων ”

Το Πράσινο Κίνημα για την ενδεχόμενη μεταφορά των μινκ από τη Δανία στη Β. Ελλάδα

Με έντονη ανησυχία το Πράσινο Κίνημα παρακολουθεί τα δημοσιεύματα στον ηλεκτρονικό και έντυπο τύπο τύπο που θέλουν την χώρα μας να καθίσταται «πόλος έλξης» για τους Δανούς εκτροφείς μινκ καθώς όπως σημειώνεται αρκετοί από αυτούς έχουν εκφράσει την επιθυμία να μεταφέρουν τις επαγγελματικές τους δραστηριότητες στη χώρα μας και συγκεκριμένα στη Βόρεια Ελλάδα.
Με ακόμα πιο μεγάλη ανησυχία το Πράσινο Κίνημα παρατηρεί πως δεν υπάρχουν επίσημες αντιδράσεις γύρω από αυτήν την επιθυμία των Δανών.
Θυμίζουμε πως μόλις τον προηγούμενο μήνα η κυβέρνηση της Δανίας αποφάσισε να προβεί στη θανάτωση του συνολικού αριθμού βιζόν της χώρας, που σύμφωνα με εκτιμήσεις ανέρχονταν σε 15 εκατομμύρια, λόγω του φόβου μιας πιθανής μετάλλαξης του κορωνοϊού που θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την αποτελεσματικότητα του εμβολίου για τους ανθρώπους. Μάλιστα, αυτή η απόφαση αυτή προκάλεσε τριγμούς στην εκεί κυβέρνηση, με τον υπουργό Τροφίμων και Γεωργίας να οδηγείται σε παραίτηση και την πρωθυπουργό της Δανίας να ζητά δημόσια συγγνώμη.
Ενώ και στη χώρα μας εκατοντάδες γουνοφόρα ζώα είχαν μολυνθεί από κορωνοϊό με αποτέλεσμα να θανατωθούν.
Είναι προφανές ότι κάποιοι στην κυβέρνηση δεν μπορούν να καταλάβουν ότι το συγκεκριμένο μοντέλο μίας δήθεν ανάπτυξης, είναι αυτό που στον πυρήνα της φιλοσοφίας του έχει την ευθύνη για μία σειρά από ζητήματα, όπως για παράδειγμα η πανδημία. Όλα τα παραπάνω έχουν δημιουργήσει εύλογες απορίες στο Πράσινο Κίνημα για το ποιες είναι οι προθέσεις της κυβέρνησης γύρω από αυτό το θέμα. Διότι εκτός από την προάσπιση των πολιτών υπάρχει και η χάρτα των δικαιωμάτων των ζώων, τα οποία καταπατούνται πολλαπλώς από αυτή την απόφαση.
Ο Συμπρόεδρος του Πράσινου Κινήματος Κώστας Καλογράνης δήλωσε σχετικά: “Την στιγμή που η χώρα θρηνεί τριψήφιο αριθμό θανάτων από κορωνοϊό, σχεδόν σε καθημερινή βάση και βρίσκεται σε παρατεταμένη καραντίνα με την οικονομία και τους εργαζόμενους να “ματώνουν” κυκλοφορεί η είδηση της μεταφοράς από τη Δανία στη Βόρεια Ελλάδα των εκτροφείων μινκ. Ελπίζουμε πως οι πηγές του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων που “έδωσαν” την είδηση στα ΜΜΕ να διαψευστούν, καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος να αποδειχτεί ότι η κυβέρνηση βάζει τις επιχειρήσεις πάνω από τις ανθρώπινες ζωές και φυσικά να καταστρατηγηθεί για ακόμα μία φορά η χάρτα των δικαιωμάτων των ζώων. Το Πράσινο Κίνημα παρακολουθεί στενά και αυτό το θέμα, συνεχίζοντας να ενοχλεί εκεί που κανένα άλλο κόμμα δεν τοποθετείται επίσημα.”