Μητρώο πολιτιστικών φορέων και συλλόγων δημιουργεί ο δήμος Χανίων

Νέες αίθουσες αιμοδοσίας στον Δήμο Αμπελοκήπων- Μενεμένης
11 Μαΐου 2020
Συνάντηση Θεοδωρικάκου-Μπακογιάννη για τον «Μεγάλο Περίπατο» στο κέντρο της Αθήνας
11 Μαΐου 2020
Show all

Μητρώο πολιτιστικών φορέων και συλλόγων δημιουργεί ο δήμος Χανίων

Στη δημιουργία μητρώου πολιτιστικών φορέων και συλλόγων προχωρούν ο δήμος Χανίων και η πολιτιστική επιχείρηση του δήμου ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ που, με ανακοίνωση τους, καλούν όλους τους φορείς και συλλόγους που μετέχουν και δραστηριοποιούνται στην εν γένει πολιτιστική παραγωγή και με τις δραστηριότητές τους ενεργοποιούν ένα μεγάλο τμήμα των δημοτών, να εγγραφούν στο μητρώο.
Η εγγραφή σύμφωνα με την ανακοίνωση μπορεί να γίνει μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας που μπορούν να βρουν οι ενδιαφερόμενοι στη σελίδα της ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ. Στο ηλεκτρονικό μητρώο μπορούν να εγγραφούν σωματεία, σύλλογοι, ιδρύματα, κοινωφελείς επιχειρήσεις, αστικές μη κερδοσκοπικές εταιρίες, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ και καλλιτεχνικές ομάδες ή συλλογικότητες χωρίς νομική μορφή που δραστηριοποιούνται στον δήμο Χανίων.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην ανακοίνωση ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού Γιάννης Γιαννακάκης, «η εγγραφή όλων των φορέων που προάγουν τον πολιτισμό και τη δημιουργία δίνει την δυνατότητα ανάπτυξης των συνεργασιών και εμπλέκει τα μέλη τους στη διαμόρφωση του πολιτιστικού γίγνεσθαι των Χανίων».
Σκοπός της καταγραφής, είναι η ενίσχυση και ουσιαστική υποστήριξη των δράσεων των πολιτιστικών φορέων και συλλόγων μέσω της ρύθμισης της σχέσης συνεργασίας τους, με τρόπο σταθερό και αποτελεσματικό, με την ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ και τον δήμο Χανίων. Η εγγραφή αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την υποβολή αιτήματος συνεργασίας ή επιχορήγησης.