Μητσοτάκης: Επιβεβαιώνει τη στήριξη σε Αρναουτάκη

Επίσκεψη Διευθυντή Πεζικού ΓΕΣ στο Περιφερειάρχη Κρήτης
2 Ιουνίου 2023
Ν. Παπαδάκης: Η Αττική γίνεται “πράσινη” Περιφέρεια
2 Ιουνίου 2023
Show all

Μητσοτάκης: Επιβεβαιώνει τη στήριξη σε Αρναουτάκη

«Σαρώνει» αυτές τις μέρες την Κρήτη ο Μητσοτάκης και μετά την ομιλία του σε Άγιο Νικόλαο και Ηράκλειο, θα βρεθεί σήμερα τις Περιφερειακές Ενότητες Ρεθύμνης και Χανίων.

Η περιοδεία σαφώς έχει στόχο την ενίσχυση των ποσοστών του κόμματος στο νησί, ενόψει της δεύτερης κάλπης αλλά εμπεριέχει και “ανοίγματα” προς αυτοδιοικητικούς υποψηφίους.

Δυο εξ΄αυτών είναι ο νυν περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης και ο δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης.

Τα δυο αυτά πρόσωπα, προέρχονται από τον κεντρώο χώρο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει κλείσει και άλλες φορές το «μάτι» στον Σταύρο Αρναουτάκη επιβεβαιώνοντας σενάρια για στήριξη της νέας υποψηφιότητας του νυν περιφερειάρχη Κρήτης από τη ΝΔ.

Θυμίζουμε όμως ότι στις περασμένες εκλογές ο Αρναουτάκης είχε την υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ τότε, που τον «φλέρταρε», έκανε πίσω για προφανείς λόγους…

Πλέον, όμως ο Μητσοτάκης με αέρα «υπεροχής», λόγω εκλογικού αποτελέσματος και ποσοστών στο νησί, επανέρχεται και βάζει ξανά στο «κάδρο» του κεντρώου ανοίγματος τον Αρναουτάκη με σκοπό να προλάβει αυτή τη φορά τον ΣΥΡΙΖΑ, και να κλειδώσει έναν υποψήφιο περιφερειάρχη «φαβορί».

Ταυτόχρονα, θα είναι και μια κίνηση ματ προς την αντιπολίτευση που σε λογική… «ευθείας κόντρας», θα αναγκαστεί να αναζητήσει στην περιοχή άλλο πρόσωπο για στήριξη.

«Δεν έχει γίνει καμία συζήτηση. Όμως είναι ιδιαίτερα τιμητικό όταν ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί αναγνωρίζουν το έργο που γίνεται από την Περιφέρεια. Όταν υπάρχει τέτοια εμπιστοσύνη για όσα κάνουμε, και υπήρξε τέτοια εμπιστοσύνη και από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Τι λέει όμως ο ίδιος ο Αρναουτάκης για όλα αυτά;
Πριν λοιπόν 4 μήνες ο ίδιος είχε ερωτηθεί σχετικά για το χρίσμα της ΝΔ και είχε απαντήσει ως εξής:

«Δεν έχει γίνει καμία συζήτηση. Όμως είναι ιδιαίτερα τιμητικό όταν ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί αναγνωρίζουν το έργο που γίνεται από την Περιφέρεια. Όταν υπάρχει τέτοια εμπιστοσύνη για όσα κάνουμε, και υπήρξε τέτοια εμπιστοσύνη και από την προηγούμενη κυβέρνηση. Αυτό που πρέπει να μας ευχαριστεί είναι ότι μια συνολική προσπάθεια που κάνουμε, αναγνωρίζεται από τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς, αλλά για μας πρωτεύων είναι ο συγκρητισμός, η ενότητα της Κρήτης μέσα από την αιρετή Περιφέρεια. Αυτό υπηρετούμε καθημερινά», είχε πει ο κ. Αρναουτάκης, αφήνωντας ανοιχτά παράθυρα….