Μνημόνιο συνεργασίας Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού με Δήμο Μυτιλήνης

Θεσσαλονίκη: Σύσκεψη για επιτάχυνση διαδικασιών για την ανέγερση του Μουσείου Ολοκαυτώματος
12 Μαΐου 2020
Ξεκινά ο «Μεγάλος Περίπατος της Αθήνας»
12 Μαΐου 2020
Show all

Μνημόνιο συνεργασίας Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού με Δήμο Μυτιλήνης

Mνημόνιο συνεργασίας πολιτιστικών και εκπαιδευτικών δράσεων με τον Δήμο Μυτιλήνης υπέγραψε το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού (ΙΜΕ), με πρώτη δράση την εγκατάσταση του Εικονικού Κινηματογράφου του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού, ο οποίος αξιοποιείται από το ΙΜΕ για να μεταφέρει μικρούς και μεγάλους σε κόσμους της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς.

«Η σύμπραξη του ΙΜΕ με τον Δήμο Μυτιλήνης έχει ως στόχο τη συνδιοργάνωση πολιτιστικών δράσεων υψηλού επιπέδου με διεθνή εμβέλεια και την από κοινού εφαρμογή πολιτικής για τη διάδοση του πολιτισμού. Εν μέσω της πρωτοφανούς επιδημικής κρίσης, οφείλουμε να επενδύσουμε στα στρατηγικά μας πλεονεκτήματα όπως είναι ο πολιτισμός και να δώσουμε έμφαση στην ανάπτυξη δικτύων, στην ανταλλαγή τεχνογνωσίας και καλών πρακτικών» δήλωσε η αντιπρόεδρος του Ιδρύματος & Επικεφαλής του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου.

Από την πλευρά τους ο δήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Κύτελης και ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Παναγιώτης Τσακύρης εξέφρασαν «τη μεγάλη ικανοποίηση των δημοτών και ιδίως των νέων της Μυτιλήνης, για την αντάποκριση του ΙΜΕ στο αίτημα του νησιού». Το μνημόνιο συνεργασίας με το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού «έρχεται να εγκαινιάσει μια νέα εποχή εξωστρέφειας και αναβάθμισης του πολιτισμού και της ιστορικής αυτογνωσίας στον πολύπαθο τόπο μας, που τόσο την έχει ανάγκη και άλλο τόσο την αξίζει» τονίζουν.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η συνεργασία θα αξιοποιήσει την τεχνογνωσία του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού και το δυναμικό του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».