Μ. Βορίδης: Εφαρμόζουμε ένα ολιστικό σχέδιο ψηφιακού μετασχηματισμού του Δημοσίου

Μητσοτάκης: Δύο self test στις γιορτές δωρεάν για όλους
21 Δεκεμβρίου 2021
Εγκύκλιος προς τους δήμους για την άμεση εκπόνηση σχεδίων δράσης προστασίας αστέγων
21 Δεκεμβρίου 2021
Show all

Μ. Βορίδης: Εφαρμόζουμε ένα ολιστικό σχέδιο ψηφιακού μετασχηματισμού του Δημοσίου

Ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης μιλάει στο βήμα του συνεδρίου με θέμα "Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Σ.Δ.Δ.Α.): "Αναβάθμιση και Αναπροσανατολισμός των δεξιοτήτων στο Σύγχρονο Επιτελικό Κράτος", Αθήνα Παρασκευή 6 Ιουλίου 2021. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Μ. Βορίδης: Εφαρμόζουμε ένα ολιστικό σχέδιο ψηφιακού μετασχηματισμού του Δημοσίου

Το ολιστικό σχέδιο που εφαρμόζει το υπουργείο Εσωτερικών για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της Δημόσιας Διοίκησης παρουσίασε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης μιλώντας χθες, στο «Digital Economy Forum 2021» που διοργανώθηκε από τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας.

Συγκεκριμένα ο υπουργός προανήγγειλε την αναβάθμιση του Μητρώου Πολιτών και τη διασύνδεση του από τις αρχές του επόμενου έτους με τις προξενικές Αρχές και το Ειδικό Ληξιαρχείο προκειμένου να απλουστευθεί η καταχώριση ληξιαρχικών πράξεων από τους Έλληνες του εξωτερικού.

Επιπλέον, επεσήμανε ότι προχωρά ο ψηφιακός εκσυγχρονισμός του ΑΣΕΠ, με στόχο ο πρώτος πανελλαδικός διαγωνισμός προσλήψεων να διεξαχθεί ψηφιακά, σε πιλοτική μορφή, για ορισμένες κατηγορίες προσλήψεων.

Επιπροσθέτως, τόνισε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η ανάπτυξη ενός ψηφιοποιημένου συστήματος διαχείρισης του προσωπικού, το οποίο θα μπορεί να χαράξει διαδρομές καριέρας και θα δίνει τη δυνατότητα στη Δημόσια Διοίκηση να αξιοποιήσει το ανθρώπινο δυναμικό του Δημοσίου με τον καλύτερο τρόπο. Διευκρίνισε δε ότι παράλληλα αναπτύσσονται εφαρμογές που θα παρέχουν πλήρη εικόνα των αναρρωτικών αδειών και της λειτουργίας των πειθαρχικών συμβουλίων.

Τέλος, ο κ. Βορίδης δήλωσε ότι για την εφαρμογή των παραπάνω θα απαιτηθεί ένα εκπαιδευμένο προσωπικό και σημείωσε ότι στο πλαίσιο αυτό βρίσκεται σε εξέλιξη το πρόγραμμα κατάρτισης συνολικά 5.000 δημοσίων υπαλλήλων μέχρι το 2023, το οποίο εκπονήθηκε από το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Κ.Δ.Δ.Α) σε συνεργασία με τη Microsoft.