Μ. Βορίδης: Το επόμενο διάστημα οι οριστικές μας αποφάσεις για τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις

Έργα αγροτικής οδοποιίας, ύψους 866.718 ευρώ, στον Δήμο Καστοριάς
31 Ιανουαρίου 2022
Αρχαιρεσίες στην Πανελλήνια Ένωση Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ»: Πρώτευσε ξανά ο Μ. Χρηστάκης
31 Ιανουαρίου 2022
Show all

Μ. Βορίδης: Το επόμενο διάστημα οι οριστικές μας αποφάσεις για τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις

Ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης μιλάει στο βήμα του συνεδρίου με θέμα "Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Σ.Δ.Δ.Α.): "Αναβάθμιση και Αναπροσανατολισμός των δεξιοτήτων στο Σύγχρονο Επιτελικό Κράτος", Αθήνα Παρασκευή 6 Ιουλίου 2021. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

“Το 2022 θα είναι μια ενδιαφέρουσα και κρίσιμη χρονιά για τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις και το αμέσως επόμενο διάστημα θα ανακοινώσουμε τις οριστικές μας αποφάσεις», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, ο οποίος είχε σύσκεψη στη Θεσσαλονίκη με τον υφυπουργό Σταύρο Καλαφάτη και τον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης Ιωάννη Σάββα, στα γραφεία της Διοίκησης.

Ο κ. Βορίδης είπε ότι ο ίδιος θέλει να υπάρξει επίσπευση και να εκδηλωθεί μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2022 η πρώτη νομοθετική παρέμβαση της κυβέρνησης για τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, παρά το γεγονός ότι το σχέδιο προβλέπει η ολοκλήρωση των παρεμβάσεων να γίνει μέχρι το τελευταίο τρίμηνο του έτους.

Οι Αποκεντρωμένες Διοικήσεις είναι ένας ισχυρός πυλώνας και φορέας αποκεντρωμένης κρατικής διοίκησης και ο στόχος των παρεμβάσεων είναι ο συντονισμός των διαφόρων επιπέδων ώστε να γίνει αποτελεσματικότερη η πολυεπίπεδη διακυβέρνηση, σημείωσε ο υπουργός.

«Ο βασικός μας στόχος είναι να βρούμε τρόπους να κάνουμε ακόμα πιο αποτελεσματική τη διοίκηση, επικεντρώνουμε την προσπάθεια μας στη διερεύνηση για να βρούμε τις πιο πρόσφορες λύσεις για τα προβλήματα που αφορούν στους συμπολίτες και είμαστε σε έναν καλό δρόμο για να βελτιώσουμε ακόμα περισσότερο τις επιδόσεις μας», τόνισε ο υφυπουργός Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης) Σταύρος Καλαφάτης.