Νέα δράση για τη βία κατά γυναικών στα Τρίκαλα

Αναβαθμίζεται ενεργειακά η «Στέγη Υπερηλίκων» του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης
16 Μαρτίου 2021
Το νομοσχέδιο για την εκλογή των δημοτικών και περιφερειακών αρχών συζητήθηκε στο ΠΕΣΥ Κ. Μακεδονίας
16 Μαρτίου 2021
Show all

Νέα δράση για τη βία κατά γυναικών στα Τρίκαλα

Διαδικτυακή δράση για τη βία κατά των γυναικών υλοποίησε το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Τρικκαίων και το 1ο Εσπερινό Γυμνάσιο Τρικάλων, με αφορμή τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Η δράση υλοποιήθηκε σε συνεργασία με την ψυχολόγο του Κωνσταντίνα Μπαλατσούκα και με τη στήριξη της Διεύθυνσης και του Συλλόγου Διδασκόντων του.

Στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου Πέτρος Αυξέντης (κοινωνιολόγος), Ελευθερία Τζιουβάρα (νομικός) και Χρυσάνθη Τζήκα (κοινωνική λειτουργός), μετά από σχετική πρόσκληση της ψυχολόγου του σχολείου, μίλησαν σε μαθητές και εκπαιδευτικούς του σχολείου για τη δράση και τις παρεχόμενες υπηρεσίες του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών.

Επίσης παρουσίασαν τις κοινωνικές, κοινωνιολογικές και νομικές προεκτάσεις του φαινομένου της βίας κατά γυναικών και μίλησαν στους συμμετέχοντες για επίκαιρα ζητήματα σχετικά με τη θέση της γυναικάς στις σύγχρονες κοινωνίες, τις συνέπειες της πανδημίας στην ισότητα των φύλων καθώς και τη γιγάντωση του κινήματος #MeToo στην Ελλάδα τους τελευταίους μήνες. Η συνάντηση συνεχίστηκε με τους/τις συμμετέχοντες/ουσες μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς να μετέχουν ενεργά στην ανοιχτή συζήτηση που ακολούθησε μετά την ενημέρωση.

Τη διαδικτυακή εκδήλωση, παρακολούθησαν πάνω από 25 ενήλικες μαθητές/τριες των γυμνασιακών και λυκειακών τάξεων του 1ου Εσπερινού Γυμνασίου Τρικάλων, η Διεύθυνση του Σχολείου καθώς και μέλη του Συλλόγου Διδασκόντων.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την αμοιβαία έκφραση της βούλησης τόσο της Διεπιστημονικής Ομάδας του Κέντρου όσο και της ψυχολόγου του σχολείου για μελλοντική συνδιοργάνωση και άλλων συναφών δράσεων στη σχολική κοινότητα. Στόχος θα είναι, η δημιουργία ενός ενταξιακού σχολείου, ενεργού προς στην κοινότητα καθώς και την ευαισθητοποίηση του μαθητικού πληθυσμού έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένας ανοιχτός διάλογος με κύριο θέμα την πρόληψη και αντιμετώπιση του φαινομένου της βίας κατά των γυναικών.

Το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Τρικκαίων παρέχει δωρεάν υπηρεσίες κοινωνικής, ψυχολογικής, νομικής και εργασιακής συμβουλευτικής σε γυναίκες θύματα κάθε είδους βίας ή πολλαπλών διακρίσεων, στεγάζεται στην πόλη των Τρικάλων, επί της οδού Θεοδοσοπούλου και Τζουμαγιάς ( κτίριο Ε ΚΑΠΗ-έναντι ΔΕΗ) και υλοποιείται στο πλαίσιο της Ενταγμένης Πράξης «Λειτουργία Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης γυναικών θυμάτων βίας στη Θεσσαλία/Δήμος Τρικκαίων », με Κωδικό ΟΠΣ 5000586 του Επιχειρησιακού Προγράμματος (ΕΠ) « Θεσσαλία 2014-2020», με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ).