Νέα εγκύκλιος ΥΠΕΣ για τη λειτουργία Δημοσίου και ΟΤΑ

Πρώτη συνάντηση ΠΟΕ-ΟΤΑ με Μ. Βορίδη σε εποικοδομητικό κλίμα
9 Φεβρουαρίου 2021
Συνάντηση προεδρείου ΚΕΔΕ με το Δίκτυο Κοινοτήτων Ελλάδας
9 Φεβρουαρίου 2021
Show all

Νέα εγκύκλιος ΥΠΕΣ για τη λειτουργία Δημοσίου και ΟΤΑ

Νέα εγκύκλιο για μέτρα και ρυθμίσεις στο πλαίσιο περιορισμού της διασποράς του κορονοϊού για τη λειτουργία του δημοσίου και των ΟΤΑ μέχρι στις 15 Φεβρουαρίου εξέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών.

Σε ότι αφορά τη λειτουργία των υπηρεσιών δημοσίου και ΟΤΑ προβλέπονται τα εξής:

Λειτουργία με το αναγκαίο προσωπικό για την παροχή της υπηρεσίας ή την εκπλήρωση του έργου σύμφωνα με τις οικείες διατάξεις.
Υποχρεωτική προστασία υπαλλήλων που ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου με χορήγηση ειδικής άδειας απουσίας και παροχή τηλεργασίας, όπου είναι εφικτό.
Υποχρεωτική τηλεργασία στο μέγιστο δυνατό ποσοστό, εφόσον συνάδει προς τη φύση των καθηκόντων, επιπλέον των υπαλλήλων που ανήκουν σε ομάδα αυξημένου κινδύνου.
Εξυπηρέτηση κοινού μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις και υποχρεωτικά κατόπιν ραντεβού.
Τήρηση απόστασης ενάμισι (1,5) μέτρου.
Συνεδριάσεις μέσω τηλεδιάσκεψης των συλλογικών οργάνων. Κατά τη λειτουργία συλλογικών οργάνων που διενεργούν διαδικασίες, στις οποίες προβλέπεται συνέντευξη, αυτή διενεργείται με την χρήση ηλεκτρονικών μέσων χωρίς τη φυσική παρουσία του καλούμενου σε συνέντευξη. Στην περίπτωση αυτή το συλλογικό όργανο ορίζει τους αναγκαίους όρους και τις προϋποθέσεις για τη διασφάλιση της αξιοπιστίας της διαδικασίας αναφορικά με την ταυτοπροσωπία του καλούμενου και τη μη υποβοήθησή του από εξωγενείς παράγοντες.
Διενέργεια συναντήσεων εργασίας τηρουμένης της απόστασης του ενάμισι (1,5) μέτρου και με τη συμμετοχή έως επτά (7) ατόμων.
Σύμφωνα με την ισχύουσα ΚΥΑ για τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας έναντι του κορονοϊού COVID-19, η εξυπηρέτηση κοινού γίνεται μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις και υποχρεωτικά κατόπιν ραντεβού.