Νέα μέτρα προστασίας στο δήμο Νίκαιας -Αγ. Ι. Ρέντη

Σε «θωράκιση» των δομών για άστεγους και πρόσφυγες λόγω κορωνοϊού προχώρησε ο Δήμος Θεσσαλονίκης
13 Μαρτίου 2020
Νέα προληπτικά μέτρα του Δήμου Ηρακλείου Αττικής για την προστασία από τον κορωνοϊό
13 Μαρτίου 2020
Show all

Νέα μέτρα προστασίας στο δήμο Νίκαιας -Αγ. Ι. Ρέντη

Μήνυμα στους συμπολίτες του απευθύνει ο δήμαρχος Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη Γ. Ιωακειμίδης με ανακοινώσεις και συστάσεις για προστασία από τον κορονοϊό, με ανάρτησή του στο fb. O κ. Ιωακειμίδης ότι ο δήμος μετά το κλείσιμο όλων των δομών, σήμερα προχώρησε και στο κλείσιμο των παιδικών χαρών, η λειτουργία των υπηρεσιών του δήμου γίνεται με μειωμένο προσωπικό, ενώ το Σαββατοκύριακο θα γίνει απολύμανση όλων των δημόσιων χώρων. Καλεί τους πολίτες να δείξουν ψυχραιμία και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των ειδικών.

Συγκεκριμένα ο κ. Ιωακειμίδης αναφέρει:

Περί κορωναϊού συνέχεια…
Το καλό νέο είναι ότι δεν γνωρίζουμε ακόμη να έχει επιβεβαιωθεί κρούσμα στην πόλη μας.
Το κακό νέο είναι ότι είναι θέμα χρόνου να συμβεί και εδώ κάποια στιγμή, καθώς είμαστε ένας από τους 15 μεγαλύτερους Δήμους της χώρας.
Παρακολουθούμε λοιπόν πολύ προσεκτικά όλα όσα συμβαίνουν στην πόλη, προσπαθώντας να κάνουμε πρόληψη χωρίς να σπείρουμε πανικό. Όταν η γειτονική Ιταλία είχε χθες – μόνο σε μια μέρα – 196 νεκρούς, κανείς μας δε μπορεί να αδιαφορεί για ό,τι συμβαίνει.
Μετά το κλείσιμο των σχολείων, των ΚΑΠΗ, των παιδικών σταθμών, των αθλητικών χώρων, σήμερα αποφασίσαμε να κλείσουμε και τις παιδικές χαρές καθώς τις τελευταίες ημέρες είχαμε μεγάλη συγκέντρωση παιδιών και ηλικιωμένων σ’ αυτές.
Ξέρω ότι θα στενοχωρήσουμε κάποιους συμπολίτες μας αλλά αυτή τη στιγμή προέχει η υγεία όλων μας.
Συνεχίζουμε να λειτουργούμε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου με μειωμένο όμως προσωπικό, καθώς ένα μεγάλο μέρος των εργαζομένων μας που είναι γονείς έχουν πάρει την άδεια που προβλέπει ο νόμος.
Για να βοηθήσουμε την καθαριότητα αναστείλαμε τα κλαδέματα των δένδρων και παρακαλούμε μη βγάζετε ογκώδη απορρίμματα στους δρόμους.
Το Σαββατοκύριακο θα απολυμάνουμε όλους τους δημόσιους χώρους και θα το κάνουμε συχνά. Να είστε σίγουροι ότι επαγρυπνούμε ώστε με τον αμεσότερο τρόπο να σας ενημερώνουμε και να αντιμετωπίζουμε ό,τι προκύψει.
Μην ξεχνάτε ότι σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας φέτος θα νοσήσει το 5% του πληθυσμού και του χρόνου το 10-15%. Αυτό λοιπόν και μόνο απαιτεί απ’ όλους ψυχραιμία και σωστή πρόληψη.
Ακολουθούμε τις οδηγίες των ειδικών.