Νέα Χαλκηδόνα: Εγκαινιάστηκε η στέγη υποστηριζόμενης διαβίωσης «Βασιλική Τζέρμπη»

Στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» τρία έργα του Δήμου Ηγουμενίτσας
6 Οκτωβρίου 2021
Ο Δήμος Πετρούπολης απέκτησε το δικό του «πάρκο τσέπης»
6 Οκτωβρίου 2021
Show all

Νέα Χαλκηδόνα: Εγκαινιάστηκε η στέγη υποστηριζόμενης διαβίωσης «Βασιλική Τζέρμπη»

Εγκαινιάστηκε η στέγη υποστηριζόμενης διαβίωσης «Βασιλική Τζέρμπη» του Ιδρύματος «Μαρία Κόκκορη» στη Νέα Χαλκηδόνα παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ και του Δημάρχου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας Γιάννη Βούρου.
Την ακολουθία του αγιασμού τέλεσε ο Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ, ενώ παρέστησαν, επίσης, ο Γενικός Διευθυντής της ΕΚΥΟ και Διευθυντής του Ιδρύματος «Μαρία Κόκκορη», Αρχιμανδρίτης Νικόδημος Φαρμάκης κλήρος και λαός.
Ο Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε την χαρά του για την δημιουργία του εν λόγω κέντρου τονίζοντας πως «η Εκκλησία στοχεύει στο να καλλιεργεί την ψυχή μας, μας ανεβάζει πιο ψηλά, να μαθαίνουμε την εκκλησιαστική ζωή η οποία μας οπλίζει για να αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες. Παράλληλα, να αγαπάμε τους ανθρώπους, όπως αγαπάμε τον εαυτό μας, τους δικούς μας τους ανθρώπους και να δίνουμε ό,τι μπορούμε».
Αναφέρθηκε, ακόμη, στην συνεργασία της Μητροπόλεως Ν. Ιωνίας & Φιλαδελφείας με την Αρχιεπισκοπή και το Ίδρυμα «Κόκκορη», ενώ υπογράμμισε την κοινωνική συνεισφορά των δομών και την αγάπη που παραδειγματικά προσφέρουν.
Ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε πως πρόκειται για ένα έργο της τοπικής Εκκλησίας προσφορά στον άνθρωπο. «Σκοπός είναι να συμπεριλάβει έναν ιδιαίτερο τομέα ανθρώπων, οι οποίοι πρέπει να μάθουν να ζουν μαζί μας και να ζούμε μαζί τους. Αυτός είναι ο στόχος και η φιλοδοξία μας».
Ο Μητροπολίτης ευχαρίστησε το Ίδρυμα «Κόκκορη» για την συνεργασία και έκανε γνωστό ότι το ίδρυμα που εγκαινιάστηκε σήμερα φιλοξενεί δύο στέγες υποστηριζόμενης διαβίωσης για δέκα παιδιά.
Το κτήριο είναι πλήρως ανακαινισμένο και μπορεί να παρέχει υψηλή προσφορά υπηρεσιών για τα πρόσωπα αυτά τα οποία αξίζουν το καλύτερο. «Νομίζω ότι με την προσπάθεια αυτή η Εκκλησία έρχεται κοντά σε μια ιδιαίτερη μερίδα ανθρώπων η οποία έχει ανάγκη τη βοήθεια μας» σημείωσε ο Σεβασμιώτατος και ευχαρίστησε όσους συνέβαλαν για να υλοποιηθεί αυτό το έργο.