Νέα όψη για δύο πάρκα γειτονιάς στον Δήμο Θεσσαλονίκης

Πράσινο Ταμείο: Σε λειτουργία νέα διαδραστική διαδικτυακή πύλη
11 Ιουνίου 2020
Δήμος Ρεθύμνης: Ανάθεση σε μελετητικό γραφείο της εκπόνησης μελετών χωροθέτησης καταδυτικού πάρκου
11 Ιουνίου 2020
Show all

Νέα όψη για δύο πάρκα γειτονιάς στον Δήμο Θεσσαλονίκης

Νέα όψη με περισσότερο πράσινο, βελτιωμένο φωτισμό και αναβαθμισμένη αισθητική απέκτησαν δύο πάρκα γειτονιάς στην περιοχή της 5ης Δημοτικής κοινότητας, τα οποία πλέον αποδόθηκαν στη χρήση των πολιτών από τον Δήμο Θεσσαλονίκης.

«Στην 5η Κοινότητα, με την πυκνή δόμηση και το λίγο πράσινο, όπου προφανώς δεν υπάρχει η δυνατότητα για μεγάλες παρεμβάσεις, αποκτά ιδιαίτερη σημασία η πρωτοβουλία για τη δημιουργία πάρκων τσέπης», ανέφερε σχετικά ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο οποίο επισκέφθηκε τα εν λόγω πάρκα γειτονιάς, σημειώνοντας ότι μέσα από την αναβάθμιση αυτών των δύο χώρων μετασχηματίστηκε ολόκληρη η γειτονιά.

Τα έργα ανάπλασης
Έργα ανάπλασης εξελίχθηκαν στο πάρκο που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Β. Χιρς και Γαμβέττα καθώς και στον χώρο που περικλείεται από τις οδούς Ορέστου, Μακεδονίας, Δελφών και 28ης Οκτωβρίου.

«Μεταμορφώνουμε συγκεκριμένους χώρους μέσα στην πόλη και μέσα από τη διαδικασία αυτή στην πραγματικότητα ενισχύουμε τον θεσμό της γειτονιάς, που είχε εκλείψει», παρατήρησε από την πλευρά του ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος. Όπως πρόσθεσε ο Σωκράτης Δημητριάδης, στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι να ενισχύσει τον θεσμό της υιοθεσίας πάρκων, ώστε και οι ίδιοι οι κάτοικοι κάθε περιοχής να εμπλέκονται ενεργά σε ζητήματα προστασίας του αστικού πρασίνου.

Οι παρεμβάσεις που εξελίχθηκαν στα δύο πάρκα ήταν συνολικού προϋπολογισμού 323.000 ευρώ και χρηματοδοτήθηκαν μέσω του ΕΣΠΑ. Στο πλαίσιο του έργου μεταξύ άλλων φυτεύτηκαν δέντρα, θάμνοι και ποώδη-πολυετή φυτά, τοποθετήθηκαν έτοιμος χλοοτάπητας, νέα φωτιστικά και αστικός εξοπλισμός, όπως παγκάκια και μπάρα στάθμευσης για ποδήλατα, και δημιουργήθηκαν οδηγοί τυφλών.