Νέες μειώσεις στα δημοτικά τέλη σε Ν. Φιλαδέλφεια-Ν. Χαλκηδόνα

Κ. Πελετίδης: Να απασχοληθούν σε άλλες υπηρεσίες του Δήμου Πατρέων, εργαζόμενοι σε υπό αναστολή δομές
9 Δεκεμβρίου 2020
Ιωάννινα: Μάσκες από τους πρόσφυγες στο Κοινωνικό Παντοπωλείο
9 Δεκεμβρίου 2020
Show all

Νέες μειώσεις στα δημοτικά τέλη σε Ν. Φιλαδέλφεια-Ν. Χαλκηδόνα

Μειωμένα δημοτικά τέλη για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά θα δουν οι πολίτες του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας στους λογαριασμούς του ρεύματoς για το 2021, βάσει της εισήγησης που κατέθεσε η δημοτική αρχή, και ψηφίστηκε την Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου, από την οικονομική επιτροπή.

Η συνολική μείωση της διετίας, που αφορά τα ανταποδοτικά τέλη που πληρώνει το κάθε νοικοκυριό της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας φτάνει ποσοστιαία στο 15%.Παράλληλα διατηρήθηκαν οι μειώσεις/απαλλαγές των προηγούμενων ετών για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

«Μένοντας πιστοί σε όλα όσα έχουμε πει ήδη από την προεκλογική περίοδο, με την έντονη και επίπονη προσπάθεια των υπηρεσιών του Δήμου και των συνεργατών μου, είμαστε σε θέση για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά να εισηγούμαστε την μείωση των Δημοτικών Τελών. Συγκεκριμένα εισηγούμαστε την περαιτέρω μείωση στα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού και την διαμόρφωσή τους, στο 1,14 ε/τμ. για τις οικίες και στα 4,20 ε/τμ για τους επαγγελματικούς χώρους», δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης Γιάννης Βούρος, αναφέροντας πως “είναι μία υπεύθυνη, κοστολογημένη και σοβαρή πρόταση που αφουγκράζεται τις ανάγκες της κοινωνίας στην τρέχουσα δύσκολη συγκυρία και η οποία πιστεύω πως πρέπει να ψηφιστεί σε κλίμα συναίνεσης από όλα τα μέλη του Δημοτικού μας Συμβουλίου”.

Όπως είπε ακόμη, το σχέδιο της δημοτικής αρχής όσον αφορά τον συγκεκριμένο τομέα δράσης από την αρχή της θητείας μας κινείται σε δύο άξονες: «Προχωράμε αφενός σε ελαφρύνσεις για το δημότη, προσπαθώντας παράλληλα να αναβαθμίσουμε τις παρεχόμενες υπηρεσίες καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού σε κάθε γειτονιά της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας».