Νέες ταΐστρες και ποτίστρες για αδέσποτες γάτες στον Δήμο Αγ. Δημητρίου

Δωρεάν προληπτικός έλεγχος για οστεοπόρωση στην Αγία Παρασκευή
5 Απριλίου 2022
Α. Τζιτζικώστας: “Διεκδικούμε την εγκατάσταση στη Θεσσαλονίκη του νέου Ερευνητικού και Θεραπευτικού Κέντρου του Καρκίνου με την καινοτόμο τεχνολογία του CERN”
5 Απριλίου 2022
Show all

Νέες ταΐστρες και ποτίστρες για αδέσποτες γάτες στον Δήμο Αγ. Δημητρίου

Νέες ταΐστρες και ποτίστρες για τις αδέσποτες γάτες τοποθέτησε σε δέκα σημεία σε όλη την πόλη, ο Δήμος Αγίου Δημητρίου, τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων.

Οι νέες καλαίσθητες ταΐστρες τοποθετήθηκαν με αγάπη από το μικρό Tεχνικό Συνεργείο του Δήμου και είναι “ντυμένες” με ένα πανέμορφο εικαστικό, δημιουργία της εθελόντριας της φιλοζωικής ομάδας του Δήμου, Ματίνας Ψαρράκη, ενώ η κατασκευή τους προέρχεται από την ίδια ομάδα που δημιούργησε την πατέντα NOKAKA.

Είναι εύχρηστες και επιτρέπουν στις εθελόντριες και τους εθελοντές της πόλης να φροντίζουν και να ταΐζουν τις αδέσποτες γάτες με ασφάλεια, διατηρώντας καθαρό το περιβάλλον της πόλης, καθώς είναι «χρεωμένες» στα άτομα της κάθε περιοχής που έχουν αναλάβει να τις τροφοδοτούν καθημερινά με τροφή και φρέσκο νερό.

Ο Δήμος Αγίου Δημητρίου έχει ως προτεραιότητα την εξασφάλιση της ευημερίας, τη φροντίδα και την προστασία όλων των ζώων της πόλης διαρκώς και όχι μόνο τη συγκεκριμένη παγκόσμια ημέρα, όπως επισημαίνει.

Και στο πλαίσιο αυτό, παραθέτει μια σειρά από πρωτοβουλίες και δράσεις, με στόχο την ευζωία των αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Συγκεκριμένα:
• Ο Δήμος δίνει περισσότερα από 800 κιλά τροφή κάθε μήνα για τη σίτιση των αδέσποτων γατών
• Υλοποιείται ολοκληρωμένο πρόγραμμα ιατρικής περίθαλψης και φροντίδας σε τραυματισμένα και άρρωστα αδέσποτα ζώα
• Είναι σε ισχύ εκτεταμένο πρόγραμμα στειρώσεων για αδέσποτες γάτες
• Πραγματοποιούνται στειρώσεις, ηλεκτρονικές σημάνσεις – φιλοξενίες και προσπάθειες υιοθεσίες για αδέσποτα σκυλιά (όταν εμφανίζονται στην πόλη, προερχόμενα κυρίως από εγκαταλείψεις)
• Η Δημοτική Αστυνομία προχωράει σε παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση περιπτώσεων κακοποίησης (ενεργητικής – παθητικής) αδέσποτων ζώων
• Δημιουργείται διαρκώς νέο ενημερωτικό υλικό και εκστρατείες ενημέρωσης με την αξιοποίηση όλων των καναλιών επικοινωνίας που διαθέτει ο Δήμος για την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση των πολιτών για θέματα που αφορούν στη σίτιση, τα πρόστιμα για κακοποίηση, την αναγκαιότητα της ηλεκτρονικής σήμανσης και γενικότερα στην προστασία αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων
• Έχει γίνει ανάπτυξη ενός εντυπωσιακά μεγάλου δικτύου φιλόζωων εθελοντών/εθελοντριών για φιλοξενίες αδέσποτων ζώων μέχρι την υιοθεσία τους, αλλά και για τη φροντίδα των αδέσποτων
• Η σελίδα στο facebook Προστατεύω & Φροντίζω – Δίκτυο Ζωόφιλων Αγ. Δημητρίου, οργανώνει την κοινότητα των φιλόζωων κατοίκων του Δήμου, αλλά κυρίως προωθεί με μεγάλη επιτυχία την υιοθεσία αδέσποτων ζώων
• Στο πλαίσιο της εφαρμογής του νέου Νόμου 4830/2021 για την ευζωία των ζώων ο Δήμος μας είναι στο στάδιο κατασκευής ενός σύγχρονου πάρκου εκτόνωσης σκύλων σύμφωνα με τις απαιτούμενες προδιαγραφές.

Η προσπάθεια αυτή, όπως τονίζεται εμφατικά, δεν θα μπορούσε ποτέ να είναι ολοκληρωμένη χωρίς την ανιδιοτελή και αμέριστη προσπάθεια των εθελοντριών και εθελοντών, που μάχονται ακούραστα, σε συνεργασία με το Δήμο Αγίου Δημητρίου, για την εξάλειψη του θλιβερού φαινομένου των αδέσποτων ζώων.