Νέες τεχνολογίες στα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης από το Δήμο Φυλής

Πρέσπες: Προγραμματική σύμβαση για την μελέτη αναθεώρησης του ρυμοτομικού Αγ. Γερμανού
20 Ιανουαρίου 2022
Αθήνα: 350 βυθιζόμενοι κάδοι τοποθετούνται στην πόλη
20 Ιανουαρίου 2022
Show all

Νέες τεχνολογίες στα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης από το Δήμο Φυλής

Στην ενσωμάτωση των νέων τεχνολογιών στα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης προχωρά ο Δήμος Φυλής, με στόχο τη σταδιακή μετατροπή τους σε «ψηφιακά» σχολεία. Στο πλαίσιο αυτό θα τα εξοπλίσει με σύστημα που παρέχει υπολογιστές σε μέγεθος κάρτας, τεχνολογία που χρησιμοποιείται σε προγράμματα πολλών ξένων χωρών.

Ήδη το νέο σύστημα εγκαταστάθηκε στο 7ο Δημοτικό Άνω Λιοσίων και θα ακολουθήσουν στη συνέχεια και άλλα σχολεία. Με τη συγκεκριμένη τεχνολογία (Raspberry Pi), οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα, εκτός από το να εισέλθουν στη χρήση του ηλεκτρονικού υπολογιστή, να εμβαθύνουν ακόμα περισσότερο στην ψηφιακή τεχνολογία και να κατανοούν καλύτερα τις βασικές αρχές της, καθώς ο μαθητής γνωρίζει στην πράξη, πολλά από αυτά που διδάσκονται στη θεωρία.

«Το Ψηφιακό Σχολείο αποτελεί βασικό συστατικό του οράματος που έχουμε για το σύνολο των σχολείων στο δήμο μας», δήλωσε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Φυλής, Χρήστος Παππούς και προσέθεσε: «Η ενσωμάτωση νέων τεχνολογιών στη σχολική ζωή είναι το μέσο για να το επιτύχουμε, να δώσουμε στα παιδιά μας κίνητρα για το μέλλον και να τα βοηθήσουμε στην κατάκτηση της γνώσης».

Από τη δική του μεριά, ο πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, Γιάννης Κρεμύδας, τόνισε: «Το όραμα του Χρήστου Παππού είναι σχολεία ανοιχτά στο μέλλον, οι νέες ευκαιρίες μάθησης, η προώθηση νέων δεξιοτήτων, της σχολικής γνώσης που ξεπερνά τα συμβατικά όρια και γίνεται κινητήριος μοχλός ανάπτυξης και δημιουργίας. Για να γίνει αυτό, πρέπει να συνυπάρχουν κατάλληλος εξοπλισμός, υποδομές, παιδαγωγική υποστήριξη, όραμα, ηγεσία. Όλα αυτά μαζί αποτελούν μια πραγματικότητα στο δήμο μας και είμαι πραγματικά υπερήφανος γι’ αυτό».