Νέοι φωτεινοί σηματοδότες Led στην Καλαμάτα

Τρεις νέες προτάσεις έργων στο ΠΕΠ Δυτ. Μακεδονίας από τον Δήμο Καστοριάς
1 Φεβρουαρίου 2022
Αποζημιώσεις οχημάτων από πτώσεις δέντρων στον Δήμο Ηλιούπολης
1 Φεβρουαρίου 2022
Show all

Νέοι φωτεινοί σηματοδότες Led στην Καλαμάτα

Στην Καλαμάτα, σε εξέλιξη βρίσκεται το έργο αντικατάστασης πεπαλαιωμένων φωτεινών σηματοδοτών της πόλης, το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί τις επόμενες ημέρες.

Οι εργασίες χρηματοδοτούνται μέσα από Δημοτικούς Πόρους και ΣΑΤΑ παρελθόντων ετών, ενώ οι παρεμβάσεις υλοποιούνται σύμφωνα με μελέτη που συντάχθηκε από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου.

Όπως σημειώνεται, με την ολοκλήρωση του έργου θα έχει αντικατασταθεί ο εξοπλισμός (ηλεκτρονικός και ηλεκτρολογικός) σε κόμβους φωτεινών σηματοδοτών λόγω παλαιότητας, διότι παρατηρούνται πλέον ελλείψεις των απαραίτητων ανταλλακτικών που απαιτούνται για την συντήρηση τους. Η αντικατάσταση γίνεται με την τοποθέτηση νέων σύγχρονης τεχνολογίας κατάλληλης για φωτεινούς σηματοδότες LED.

Επίσης, προβλέπεται αντικατάσταση όλων των φωτιστικών σωμάτων (φανάρια) με λαμπτήρες πυρακτώσεως με τα αντίστοιχα τεχνολογίας LED. Οι εν λόγω παρεμβάσεις θα πραγματοποιηθούν στους κόμβους: α) Νοσοκομείου, β) Ασπροχώματος θέση Ζαφείρη, γ) Αρτέμιδος – Ηρώων Πολυτεχνείου, δ) Βασιλέως Γεωργίου (Παπαφλέσσα) – Ακρίτα.