Νέο πάρκο «τσέπης» δημιουργείται στην Καλαμάτα

Έρχεται στο Δήμο Ζωγράφου το Κινητό Πράσινο Σημείο Ανακύκλωσης
12 Ιουλίου 2021
Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί σε ορεινά χωριά της Στερεάς Ελλάδας
12 Ιουλίου 2021
Show all

Νέο πάρκο «τσέπης» δημιουργείται στην Καλαμάτα

Ένα νέο πάρκο «τσέπης» υλοποιείται αυτές τις ημέρες στην Καλαμάτα, στη συμβολή των οδών Λακωνικής & Αύρας.

Το έργο αυτό αποτελεί αντικείμενο του ευρύτερου σχεδιασμού της Δημοτικής Αρχής για την αξιοποίηση του ανεκμετάλλευτου δημόσιου χώρου και τη δημιουργία ενός εκτεταμένου δικτύου πάρκων «τσέπης» μέσω μικρών αναπλάσεων εντός του αστικού ιστού της πόλης.

Η ανάπλαση μάλιστα του εν λόγω χώρου, σύμφωνα με το Δήμο, αποτελούσε διαχρονικό αίτημα των κατοίκων της περιοχής των Γιαννιτσανίκων.

Πρόκειται για έναν χώρο επιφάνειας 300 τμ . Οι εργασίες που θα υλοποιηθούν, αφορούν σε: προετοιμασία εδάφους, εμπλουτισμό της υφιστάμενης βλάστησης με νέα δένδρα και φύτευση γκαζόν, επισκευές κρασπέδων, κατασκευή νέων πεζοδρομίων και ραμπών για διευκόλυνση της προσβασιμότητας από εμποδιζόμενα άτομα, εγκατάσταση ιστών φωτισμού και φωτιστικών σωμάτων, κατασκευή διαδρόμου κίνησης εντός του πάρκου, εγκατάσταση παροχής πόσιμου νερού, εγκατάσταση αυτόματου συστήματος άρδευσης για το πράσινο, τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού ενώ παράλληλα θα επισκευασθεί και θα αναδειχθεί το υφιστάμενο παλαιό πηγάδι που υπάρχει στο χώρο και είναι συνδεδεμένο με την ιστορία της γειτονιάς.