Νέο ρεύμα ανακύκλωσης κόκκινων κάδων στο Δήμο Παλαιού Φαλήρου

Λαμία: Νέος χώρος “έξυπνης” στάθμευσης στην Παλαιά Δημοτική Αγορά
24 Μαΐου 2021
Υλοποίηση αναπτυξιακών έργων στο Ηράκλειο Αττικής
24 Μαΐου 2021
Show all

Νέο ρεύμα ανακύκλωσης κόκκινων κάδων στο Δήμο Παλαιού Φαλήρου

Με στόχο τη μείωση των σύμμεικτων απορριμμάτων του Δήμου και την επαναχρησιμοποίηση/ανακύκλωση των ρούχων και των υλικών τους, ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου προχώρησε στην τοποθέτηση κόκκινων κάδων ανακύκλωσης ρούχων, υποδημάτων, αξεσουάρ και λευκών ειδών σε συνεργασία με την εταιρία RECYCOM.

Καθώς υπολογίζεται ότι κάθε πολίτης της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποσύρει από την ντουλάπα του δεκαπέντε κιλά ρουχισμού κάθε χρόνο και στα αστικά στερεά απόβλητα περιέχονται ποσότητες αποβλήτων ρουχισμού (ρούχα, λευκά είδη, τσάντες, παπούτσια κλπ), οι οποίες προσεγγίζουν περίπου το 3% κατά βάρος, η χρήση και αξιοποίηση των νέων κόκκινων κάδων αναμένεται να συμβάλει σημαντικά στην προσπάθεια του Δήμου Παλαιού Φαλήρου για αύξηση των ποσοστών ανακύκλωσης και νοικοκυρεμένη διαχείριση των απορριμμάτων.

Παράλληλα, τα ρούχα που συγκεντρώνονται και βρίσκονται σε καλή κατάσταση προσφέρονται δωρεάν σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες ενώ ρουχισμός διατίθεται επίσης για την κάλυψη βασικών αναγκών σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, όπως οι φυσικές καταστροφές.

Το υπόλοιπο ποσοστό εξάγεται με σκοπό την επανάχρηση ενώ τα ακατάλληλα για επανάχρηση ρούχα, ανακυκλώνονται για δημιουργία ρούχων καθαρισμού, στουπιών, μονωτικού και άλλου υλικού. Ενδεικτικά, από τα παλιά ρούχα που δεν μπορούν να αξιοποιηθούν αλλιώς, φτιάχνονται φόρμες εργασίας, υλικό για ηχομόνωση και θερμομόνωση, γέμιση για τα καθίσματα των αυτοκινήτων.

«Το Παλαιό Φάληρο, αλλάζει την κουλτούρα της καθημερινότητάς του. Ο Δήμος μας, επεκτείνει και αναπτύσσει συνεχώς τα ρεύματα ανακύκλωσης, κάνοντας την πόλη μας πιο καθαρή. Η δημιουργία του νέου δικτύου συλλογής ενδυμάτων και υποδημάτων με τους συνολικά τριάντα (30 ) κόκκινους κάδους που θα τοποθετηθούν και η θετική ανταπόκριση των δημοτών, αναμένεται να έχει σοβαρά , περιβαλλοντικά, οικονομικά και κοινωνικά οφέλη για όλους» τόνισε ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος.

Τα σημεία όπου τοποθετήθηκαν οι κόκκινοι κάδοι είναι:

-Δημαρχείο (Τερψιχόρης & Αρτέμιδος)

-Πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως (Φλοίσβου)

-Πλατεία Φιλικής Εταιρείας

-Δ’ Πολιτιστικό Κέντρο (Αγίας Βαρβάρας 24)

-Πλατεία Μάμαλη-Τερψιθέας

-Πλατεία Πικροδάφνης & Δημοκρατίας

-Νεκροταφείο (αριστερά εισόδου)

-Πλατεία Ντάβαρη

-Πλατεία Μπεφόν (Δαναών & Γοργοποτάμου)

-Είσοδος ΔΑΚ

-Πάρκο Απόλλωνος (αρχή Αφροδίτης)

-Παιδική χαρά Ζαίμη & Αμφιθέας

-Αστυνομία (Αίαντος)

-Παναγίτσα (αριστερή πλευρά)

-Αιόλου & Πλειάδων