Νέο σύστημα για την αποκομιδή ογκωδών απορριμμάτων

Πρόγραμμα διάθεσης ειδών λαϊκών αγορών σε ευπαθείς ομάδες
10 Οκτωβρίου 2019
Μεταφορά αρμοδιοτήτων στους ΟΤΑ
10 Οκτωβρίου 2019
Show all

Νέο σύστημα για την αποκομιδή ογκωδών απορριμμάτων

Με τις ειδήσεις για την κλιματική αλλαγή και τις συνέπειές της να διαδέχονται η μια την άλλη, το βάρος για την προστασία του περιβάλλοντος πέφτει φυσικά πάνω στο εκάστοτε κράτος, και ειδικότερα στην εκάστοτε κοινότητα. Στην «ατμόσφαιρα» αυτή, και εγκαινιάζει ένα νέο σύστημα αποκομιδής.
Ειδικότερα, το «Πρόγραμμα Αποκομιδής & Διαλογής στην Πηγή για τα Πράσινα και τα Ογκώδη Απορρίμματα», θα εφαρμοστεί στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Μαρκοπούλου με σκοπό την επιτυχή αποκομιδή προϊόντων καθαρισμού κήπων και κλαδεμάτων (τα λεγόμενα ως «πράσινα απορρίμματα»), αλλά και ογκοδών απορριμμάτων, όπως είναι τα έπιπλα, στρώματα κ.λπ.
Το σύστημα αυτό αφορά την τοποθέτηση διπλών σκαφών σε τέσσερα σημεία του Δήμου, στις οποίες θα μπορούν οι πολίτες να τοποθετούν τα συγκεκριμένα απορρίμματα, εξοικονομώντας χώρο και φυσικά προστατεύοντας το περιβάλλον, καθώς με την τοποθέτηση τέτοιου είδους απορριμμάτων στον δρόμο, όπως μεγάλοι όγκοι κλαδεμάτων ή ξύλινα έπιπλα, υπάρχει και μεγάλη πιθανότητα πυρκαγιάς σε περίπτωση που έρθει κάποιο τσιγάρο ή φλεγόμενο αντικείμενο πάνω τους. Για την καλή διεξαγωγή του συστήματος αξίζει να σημειώσουμε πως στις σκάφες λευκού χρώματος θα τοποθετούνται τα ογκώδη απορρίμματα, ενώ τα πράσινα απορρίμματα θα τοποθετούνται στις σκάφες με το πράσινο χρώμα, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε πως τα πράσινα απορρίμματα θα πρέπει να τοποθετούνται εντός των σκαφών, χωρίς σακούλες ή τσουβάλια.
Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση της ιστοσελίδας του Δήμου Μαρκόπουλου Μεσογαίας, οι σκάφες θα τοποθετούνται σε συγκεκριμένα σημεία για συγκεκριμένες ημέρες που θα ανακοινώνονται έγκαιρα.