Νέο φορτίο με υγειονομικό υλικό διένειμε η Π. K. Mακεδονίας σε ΥΠΕ, Αστυνομία, Πυροσβεστική

Ενίσχυση των δρομολογίων των πλοίων προς Αίγινα και Σαλαμίνα ζητά η αντιπεριφερειάρχης Νήσων
8 Απριλίου 2020
Τη συμμετοχή των Περιφερειών στην υλοποίηση των μέτρων της ΕΕ για τον κορωνοϊό ζητά ο Απ. Τζιτζικώστας
8 Απριλίου 2020
Show all

Νέο φορτίο με υγειονομικό υλικό διένειμε η Π. K. Mακεδονίας σε ΥΠΕ, Αστυνομία, Πυροσβεστική

Νέο φορτίο με υγειονομικό υλικό και είδη ατομικής προστασίας διένειμε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για την κάλυψη των αναγκών του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Μάσκες, γάντια, αντισηπτικά και αντισηπτικά κρεμοσάπουνα διανεμήθηκαν παρουσία του Περιφερειάρχη, Απόστολου Τζιτζικώστα ενώ το υλικό παρέλαβαν οι διοικητές της 3ης και 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Ελλάδας, της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής.
Σε δηλώσεις του ο κ. Τζιτζικώστας επισήμανε ότι μέχρι στιγμής έχουν διατεθεί 25 τόνοι υλικών, και συγκεκριμένα 2,5 εκατομμύρια ζευγάρια γαντιών, 200.000 χειρουργικές μάσκες, 30.000 αντισηπτικά κρεμοσάπουνα και 20.000 αντισηπτικά. Οι διανομές θα συνεχιστούν, ενώ έχει προγραμματιστεί διανομή ανάλογων φορτίων και για τους ιδιώτες γιατρούς και οδοντιάτρους.
Επιπλέον, η Περιφέρεια προγραμματίζει την άμεση πόρτα – πόρτα διανομή τροφίμων και έτοιμων γευμάτων σε 15.000 ευάλωτους πολίτες ενώ συνεχίζεται η υλοποίηση δράσεων, όπως η τηλεϊατρική, η ψυχολογική στήριξη των πολιτών και οι διανομές υγειονομικού υλικού στις ευπαθείς πληθυσμιακές ομάδες.