Ναύπλιο: Δημοπρατείται η ανάπλαση της κεντρικής πλατείας της Αγίας Τριάδας

Χατζηδάκης: Προανήγγειλε κατάργηση παρακράτησης στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων
3 Αυγούστου 2022
Καλαμάτα: Τελευταίες «πινελιές» για ένα ακόμη νέο πάρκο τσέπης στην πόλη
3 Αυγούστου 2022
Show all

Ναύπλιο: Δημοπρατείται η ανάπλαση της κεντρικής πλατείας της Αγίας Τριάδας

Την ανάπλαση της κεντρικής πλατείας της Αγίας Τριάδας (Μέρμπακα) που έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», δημοπρατεί ο Δήμος Ναυπλιέων στις 17 Αυγούστου 2022 σύμφωνα με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, μέσω της ανοιχτής διαδικασίας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ).

Η ριζική ανάπλαση της πλατείας Αγίας Τριάδας αποσκοπεί στην αναζωογόνηση του δημόσιου χώρου της πλατείας και την ανάταξη της ευρύτερης περιοχής. Η περιοχή θα αναβαθμιστεί ως χώρος πρασίνου, με ασφαλτοστρώσεις περιμετρικά της Πλατείας, διαβάσεις πεζών, διαμόρφωση επιτρεπόμενων σημείων στάθμευσης, δημιουργία υποδομών για την εξυπηρέτηση των ΑμεΑ, (ράμπες, όδευση τυφλών), τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού για τη λειτουργική αναβάθμιση του χώρου (κάδοι απορριμμάτων, παγκάκι) κ.ά, μια ανάπλαση με ήπια χαρακτηριστικά, για εξωραϊσμό και αναψυχή κατοίκων και επισκεπτών.

Παράλληλα η προσπάθεια για περαιτέρω αναβάθμιση της Τοπικής Κοινότητας της Αγίας Τριάδας συνεχίζεται με μια σειρά παρεμβάσεων όπως το έργο με τίτλο «Ολοκλήρωση του αποχετευτικού δικτύου», η εγκατάσταση νέων φωτιστικών σωμάτων για τη βελτίωση του φωτισμού και την εξοικονόμηση ενέργειας ενώ προχωρούν με αμείωτο ρυθμό οι παρεμβάσεις για την ανέγερση νέων αιθουσών στο δημοτικό σχολείο.

Όπως τονίζει ο Δήμος, σε σύντομο χρονικό διάστημα, η Τοπική Κοινότητα της Αγίας Τριάδας θα αλλάξει ριζικά εικόνα δημιουργώντας τις συνθήκες για την περιοχή ενός ποιοτικού υποδοχέα πολλαπλών και διαφορετικών ατομικών δράσεων και συλλογικών συνευρέσεων.