Ναύπλιο: Εργασίες ανάπλασης στο Πάρκο Κολοκοτρώνη

ΠΟΕ-ΟΤΑ: 24ωρη πανελλαδική απεργία των εργαζομένων στο “Βοήθεια στο Σπίτι” με αίτημα τη μονιμοποίησή τους
19 Οκτωβρίου 2022
Δήμος Χερσονήσου:Υποβολή αιτήσεων για αποζημιώσεις από τα πλημμυρικά φαινόμενα στις 15.10.2022
19 Οκτωβρίου 2022
Show all

Ναύπλιο: Εργασίες ανάπλασης στο Πάρκο Κολοκοτρώνη

Στο Ναύπλιο, ξεκίνησαν στις αρχές της εβδομάδας οι εργασίες ανάπλασης στο εμβληματικό Πάρκο Κολοκοτρώνη, που με την ολοκλήρωση τους θα αλλάξει ριζικά η σημερινή εικόνα της ευρύτερης περιοχής.

Τα συνεργεία του αναδόχου του έργου απομακρύνουν τον παλαιό αστικό εξοπλισμό, προβαίνουν σε παρεμβάσεις που αφορούν τις σωληνώσεις της άρδευσης και του φωτισμού ενώ προχωρούν στις απαραίτητες εργασίες για την εκρίζωση και τη μεταφύτευση δένδρων.

Η ανάπλαση του Πάρκου Κολοκοτρώνη αποτελεί ζωτικής σημασίας έργο για την πόλη του Ναυπλίου, όπως τονίζει ο Δήμος. Με τις παρεμβάσεις που θα συντελεστούν θα δημιουργηθούν επιπλέον χώροι πρασίνου, με εκσυγχρονισμό των υποδομών μέσα από την εγκατάσταση νέου αστικού εξοπλισμού και κατάλληλου σύγχρονου φωτισμού, ενώ έχει προβλεφθεί η οργάνωση των εξωτερικών χώρων του, ώστε να αναδεικνύονται και να εμπλουτίζονται οι λειτουργίες τους. Παράλληλα θα υπάρξει έντονη ενίσχυση του φυσικού πράσινου περιβάλλοντος με καθαρισμούς, νέες φυτεύσεις, οργανωμένο δίκτυο άρδευσης ανασχεδιασμός της περιοχής παιχνιδιού και δημιουργία νέων περιοχών θεματικών ανά ηλικία και ανά δραστηριότητα.

«Συνεχίζουμε με σταθερά βήματα, σχέδιο και προγραμματισμό να αναβαθμίζουμε κάθε γωνιά του Δήμου. Παρεμβαίνουμε δυναμικά με ουσιαστικά έργα προς όφελος των συμπολιτών μας. Το Πάρκο Κολοκοτρώνη τοπόσημο της πόλης του Ναυπλίου, μετά την ανάπλαση του κάτοικοι και επισκέπτες θα μπορούν να επισκεφθούν έναν ακόμη αναμορφωμένο, ασφαλή και σύγχρονο χώρο αναψυχής», αναφέρει η δημοτική Αρχή σε ανακοίνωσή της.