Ναύπλιο: Ξεκινά η προστασία του μονοπατιού της Αρβανιτιάς

Εννέα νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες θέτει σε εφαρμογή ο Δήμος Θεσσαλονίκης για την εξυπηρέτηση των πολιτών
31 Μαρτίου 2021
Δωρεάν συνδεσιμότητα Wi-Fi σε δέκα σημεία της Κατερίνης
31 Μαρτίου 2021
Show all

Ναύπλιο: Ξεκινά η προστασία του μονοπατιού της Αρβανιτιάς

Προγραμματική σύμβαση για την προστασία του μονοπατιού της Αρβανιτιάς, υπογράφηκε από τον Δήμο Ναυπλιέων και το τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, υποδέχθηκε την περασμένη εβδομάδα στο Ναύπλιο, τον καθηγητή Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας & Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών του τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του ΕΚΠΑ και πρόεδρο του ΟΑΣΠ, Ευθύμιο Λέκκα, και μετέβησαν την Αρβανιτιά, όπου είδαν από κοντά το πρόβλημα.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που μετά από έναν αγώνα αντοχής δύο ετών, σήμερα μπορούμε να πούμε πως ξεκινάμε το ερευνητικό έργο, έτσι ώστε να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε την προστασία του μονοπατιού της Αρβανιτιάς», δήλωσε ο δήμαρχος Ναυπλιέων.

Ο καθηγητής Ε. Λέκκας και η ομάδα του, μέσα από το σφιχτό χρονοδιάγραμμα που προβλέπεται, θα αναλάβουν γρήγορα δράση, ώστε το χρόνιο πρόβλημα με τις κατολισθήσεις των βράχων σε έναν από τους πιο ωραίους περιπάτους της Ελλάδας να σταματήσει να υφίσταται και να μπορούν κάτοικοι και επισκέπτες να τον απολαμβάνουν, χωρίς τον κίνδυνο για την σωματική τους ακεραιότητα.