Να ανοίξει ξανά η διέλευση επισκεπτών από Βουλγαρία στη Νυμφαία ζητά ο δήμαρχος Κομοτηνής

Δήμος Αθηναίων και υπ. Ανάπτυξης θα χρηματοδοτήσουν το σχέδιο «AGORA ATHENS-Πλάκα Μοναστηράκι»
1 Ιουλίου 2020
Ηράκλειο: Χώρος περιπάτου και αναψυχής τα Ενετικά Τείχη
1 Ιουλίου 2020
Show all

Να ανοίξει ξανά η διέλευση επισκεπτών από Βουλγαρία στη Νυμφαία ζητά ο δήμαρχος Κομοτηνής

Να αναθεωρηθεί άμεσα η κυβερνητική απόφαση και να επιτραπεί ξανά η διέλευση επισκεπτών από το συνοριακό σταθμό Νυμφαίας Κομοτηνής, με την ταυτόχρονη λήψη όλων των απαραίτητων υγειονομικών μέτρων, ζητά ο δήμαρχος Κομοτηνής Ι. Γκαράνης.

«Επειδή η εν λόγω απόφαση της κυβέρνησης μας προκαλεί εύλογα ερωτήματα, αναστάτωση και δικαιολογημένο σκεπτικισμό, απέστειλα ήδη σχετική επιστολή στους υπουργούς, Στέλιο Πέτσα και Νίκο Χαρδαλιά, καθώς και στον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα. Ως δήμαρχος Κομοτηνής ζητώ να αναθεωρηθεί άμεσα η συγκεκριμένη κυβερνητική απόφαση και να σταλεί υγειονομικό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στον συνοριακό σταθμό Νυμφαίας Κομοτηνής, όπως έχω ζητήσει επιτακτικά εδώ και καιρό, για τη διενέργεια ελέγχων στους εισερχόμενους τουρίστες», αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

Ο κ. Γκαράνης υπογραμμίζει ότι ο δήμος Κομοτηνής έχει εκπονήσει ολοκληρωμένο σχέδιο τουριστικής προβολής, απευθυνόμενο και σε επισκέπτες από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, και το οποίο θα παρουσιαζόταν την επόμενη εβδομάδα.

«Με την ακατανόητη αυτή απόφαση απαγόρευσης διελεύσεων επισκεπτών στην Ελλάδα μέσω του συνοριακού σταθμού της Νυμφαίας, τονίζει, ο σχεδιασμός μας ανατρέπεται και η τουριστική κίνηση στην περιοχή πλήττεται ανεπανόρθωτα».

Ζητά δε από τους καθ’ ύλην αρμοδίους κυβερνητικούς παράγοντες «να αναθεωρήσουν άμεσα την απόφασή τους και να επιτρέψουν ξανά τη διέλευση επισκεπτών από τη Νυμφαία, με την ταυτόχρονη λήψη όλων των απαραίτητων υγειονομικών μέτρων, προκειμένου να μην καταστραφεί ολοκληρωτικά η ήδη μειωμένη τουριστική περίοδος στον τόπο μας».