ΝΙΚΟΣ ΛΕΒΕΤΣΟΒΙΤΗΣ: Να πάμε την Γλυφάδα ακόμα πιο ψηλά…

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΕΚΕΛΗΣ: Ο φιλόζωος υποψήφιος στο Κερατσίνι – Δραπετσώνα
5 Οκτωβρίου 2023
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΡΗ ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ: Έτσι θα απογειώσουμε το Χαιδάρι
5 Οκτωβρίου 2023
Show all

ΝΙΚΟΣ ΛΕΒΕΤΣΟΒΙΤΗΣ: Να πάμε την Γλυφάδα ακόμα πιο ψηλά…

Η ανάδειξη του παραλιακού μετώπου, η σύνδεσή του με το εμπορικό κέντρο μέσω της Εσπλανάδας και τα έργα υποδομών που είναι απαραίτητο να γίνουν: Ο Νίκος Λεβετσοβίτης, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του νυν και εκ νέου υποψηφίου δημάρχου Γιώργου Παπανικολάου

Η έντονη ενασχόληση του Νίκου Λεβετσοβίτη με τα κοινά της Γλυφάδας είναι αδιαμφισβήτητη. Εκλέγεται Δημοτικός Σύμβουλος από το 2006 και έχει διατελέσει μεταξύ άλλων Αντιδήμαρχος και Αναπληρωτής Δημάρχου, Πρόεδρος Γκολφ δήμου Γλυφάδας, Πρόεδρος Κ.Α.Π.ΠΑ. και Μέλος της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου. Δηλώνει πως, και πριν εκλεγεί Δημοτικός Σύμβουλος, παρακολουθούσε ανελλιπώς όλες τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου από ενδιαφέρον για τα δρώμενα του Δήμου. Πιστεύει ότι η παρούσα δημοτική αρχή δημιούργησε και έκανε πράξη ένα εκτεταμένο πρόγραμμα έργων που άλλαξε την εικόνα της πόλης από άκρη σε άκρη.

Γιατί να σας ψηφίσει κάποιος; Πείτε μας δύο λόγια για εσάς;

Μεγάλωσα και ζω στη Γλυφάδα και κατάγομαι από τη Λακωνία. Αποφοίτησα από τη Βαρβάκειο Πρότυπο Σχολή και είμαι Πτυχιούχος Μαθηματικός του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εκλέγομαι Δημοτικός Σύμβουλος Γλυφάδας από το 2006 και έχω διατελέσει Αντιδήμαρχος Γλυφάδας-Αναπληρωτής Δημάρχου, Πρόεδρος Γκολφ Δήμου Γλυφάδας, Πρόεδρος Κ.Α.Π.ΠΑ. Δήμου Γλυφάδας, Αντιπρόεδρος Δημοτικού Ωδείου, μέλος της Δημαρχιακής Επιτροπής, της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Γλυφάδας.

Είμαι μέλος του Δ.Σ. του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών στο οποίο διατέλεσα Α΄ Αντιπρόεδρος (2011-2017), Επικεφαλής του Συνδυασμού «Ανανεωτική Κίνηση Επαγγελματιών» από το 2011 έως σήμερα και τομεάρχης Εμπορίου και Καταναλωτή της Νέας Δημοκρατίας. Έχω διατελέσει επίσης μέλος του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ασφαλιστικών Πρακτόρων, μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Επαγγελματιών Ασφαλιστών Ελλάδας και μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρίας.

Το πιο σημαντικό όμως, που θα ήθελα να γνωρίζουν οι Γλυφαδιώτες είναι ότι προσπαθώ σε ό,τι κάνω να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό. Αυτό έμαθα από την οικογένειά μου, αυτό κάνω στη δουλειά μου και αυτό θα συνεχίσω να κάνω στο πλευρό του Δημάρχου μας, Γιώργου Παπανικολάου, αν με εμπιστευτούν ξανά. Θα προσπαθώ με όλες μου τις δυνάμεις για μία Γλυφάδα ανθρώπινη, φιλόξενη και ξεχωριστή.

Πείτε μας λίγα λόγια για τη σχέση σας με τη Γλυφάδα.

Στη Γλυφάδα μεγάλωσα και πρωτοπήγα σχολείο. Εδώ έκανα τους πρώτους μου φίλους και τις πρώτες μου παρέες, και μάλιστα είμαι πολύ χαρούμενος που έχω κρατήσει φιλίες για τόσες πολλές δεκαετίες. Η δράση μου στα κοινά της περιοχής ξεκίνησε σε παράλληλους δρόμους: αφενός στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης μέσα από την Πνευματική Εστία, όπου διετέλεσα, σε νεαρή τότε ηλικία, Γραμματέας -με Πρόεδρο την οικογενειακή μας φίλη και πάντα δραστήρια Νανά Κούρεντα- και αφετέρου, στα πολιτικά δρώμενα της πόλης όπου για πολλά χρόνια ήμουν αρχικά μέλος ΔΣ της Τοπικής Οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας και στη συνέχεια στη θέση του Γενικού Γραμματέα. Από το 1995 μέχρι και το 2006 που έβαλα υποψηφιότητα για δημοτικός σύμβουλος παρακολουθούσα ανελλιπώς όλες τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου από ενδιαφέρον και αγάπη για τα δρώμενα του Δήμου. Είχα φαίνεται το «μικρόβιο» που λένε.  Από το 2006 και μετά μετέχω στις συνεδριάσεις ως εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος και έχω ασκήσει διοίκηση σε θέσεις που μου έχουν ανατεθεί.

Τι σημαίνει για εσάς η ενασχόληση με τα κοινά στο Δήμο Γλυφάδας;

Είναι μία από τις αγάπες μου. Ασχολούμαι με τα κοινά από μικρή ηλικία, από τα φοιτητικά μου χρόνια και έπειτα στον επιστημονικό και επαγγελματικό μου κλάδο. Ωστόσο, από τη στιγμή που πρωτοεκλέχτηκα δημοτικός σύμβουλος το 2006, ο Δήμος Γλυφάδας είναι η μεγάλη μου αδυναμία. Όσο κουρασμένος και αν είμαι από τις επαγγελματικές και οικογενειακές υποχρεώσεις, όταν δίνω το «παρών» στα δημοτικά συμβούλια ή προσφέρω από κάποια θέση ευθύνης, η ικανοποίηση που νιώθω είναι τεράστια. Όπως ικανοποίηση νιώθω και όταν βοηθώ να λυθεί κάποιο μικρό ή μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι συνδημότες μου.

Εκλέγεστε με την παράταξη του Γιώργου Παπανικολάου «Η Γλυφάδα μας». Κάντε μας έναν απολογισμό του έργου που έγινε κατά τη διάρκεια της θητείας της παρούσας δημοτικής αρχής.

Από πού να πρωτοξεκινήσει κανείς. Τα προηγούμενα χρόνια υπήρξε ένα εκτεταμένο πρόγραμμα έργων που άλλαξε την εικόνα της πόλης από άκρη σε άκρη. Ο φωτισμός, οι ασφαλτοστρώσεις, τα πεζοδρόμια και τα αντιπλημμυρικά έργα άλλαξαν προς το καλύτερο την καθημερινότητά μας. Δημιουργήσαμε επίσης καινούργιους παιδικούς σταθμούς με αποτέλεσμα όλα πλέον τα βρέφη και τα νήπια της πόλης μας να έχουν μία θέση στους παιδικούς σταθμούς της Γλυφάδας. Ανακαινίσαμε υπάρχουσες και δημιουργήσαμε νέες υποδομές, γήπεδα και παιδικές χαρές και υλοποιήσαμε την ανάπλαση της παραλίας και της Μεταξά, ενός από τους πιο εμπορικούς δρόμους της Ελλάδος.

Ταυτόχρονα με τα έργα, προχωρήσαμε σε μείωση δημοτικών τελών κατά 20% και μηδενίσαμε τις χρεώσεις για τους πολύτεκνους και τους συμπολίτες μας με αναπηρία, αποδεικνύοντας στην πράξη την κοινωνική μας ευαισθησία.

Πολύ συνοπτικά, γιατί θα μπορούσα να αναφερθώ και σε άλλα πολλά που έγιναν ή έχουν δρομολογηθεί, όπως το νέο κέντρο πολιτισμού, ο απολογισμός της προηγούμενης θητείας του Γιώργου Παπανικολάου είναι κάτι παραπάνω από θετικός. Γι’ αυτό και ζητάμε από τους συμπολίτες μας να εμπιστευτούν τη «Γλυφάδα μας» και αυτήν την φορά.

Αστοχίες πιστεύετε ότι υπήρξαν κατά τη διάρκεια της θητείας της παρούσας δημοτικής αρχής;

Όσο καλή και επιτυχημένη και αν είναι μία δημοτική αρχή πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Θεωρώ ωστόσο, προσπαθώντας να είμαι όσο το δυνατόν περισσότερο αντικειμενικός, ότι δεν υπάρχει κάποιος τομέας που να σημειώθηκαν αστοχίες. Ακόμη και κάποιες καθυστερήσεις που μπορεί να σημειώθηκαν στην εξέλιξη κάποιων μεγάλων έργων, αυτές οφείλονταν στη γραφειοκρατία και στην επικάλυψη αρμοδιοτήτων.

Πώς βλέπετε να έχει αλλάξει η περιοχή τα τελευταία χρόνια και τι οραματίζεστε για το μέλλον της; 

Η περιοχή μας αλλάζει μέρα με τη μέρα. Η εμβληματική επένδυση του Ελληνικού αλλάζει τον χάρτη στην περιοχή και συμπαρασύρει και άλλους τομείς με νέες επενδύσεις και φυσικά περισσότερους κατοίκους. Η Γλυφάδα θα είναι πρωταγωνίστρια σε αυτές τις αλλαγές χτίζοντας πάνω στις γερές βάσεις που έχουν μπει τα προηγούμενα χρόνια. Στο μέλλον θέλω να δω μία πόλη που δεν θα έχει χάσει τον χαρακτήρα της και θα είναι πάνω απ’ όλα ανθρώπινη, που θα χαίρεσαι να ζεις.

Σε ποιους τομείς θα δώσετε προτεραιότητα αν εκλεγείτε; 

Σίγουρα στην επόμενη θητεία, με την ολοκλήρωση των μεγάλων έργων που είναι σε εξέλιξη αλλά και άλλων που θα ξεκινήσουν, η έμφαση θα δοθεί στις υποδομές. Η περαιτέρω ανάδειξη του παραλιακού μετώπου με την ανάπλαση που σύντομα ολοκληρώνεται είναι πολύ σημαντική. Η σύνδεση της παραλίας μας με το εμπορικό κέντρο μέσω μίας γέφυρας (Εσπλανάδα), η οποία θα ξεκινά από το Δημαρχείο, είναι ένα έργο ορόσημο για το οποίο εξασφαλίσαμε χρηματοδότηση 14 εκατ. ευρώ από ευρωπαϊκούς πόρους και σύντομα θα ξεκινήσει. Πιστεύω ότι πρέπει να αναδειχθούν και άλλο τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα. Η παραλία μας, ο Υμηττός, οι εμπορικοί μας δρόμοι. Αυτό δε σημαίνει βέβαια ότι δεν θα προχωρήσουν και οι αναγκαίες υποδομές, όπως το 7ο Γυμνάσιο, ένα πρότυπο οικολογικό Γυμνάσιο που θα λύσει ένα πρόβλημα τεσσάρων δεκαετιών καθώς και το πρότυπο ειδικό σχολείο που ήδη κατασκευάζεται.