Ν. Κεραμέως: Στόχος ένα πιο σύγχρονο και αποτελεσματικό κράτος για τον πολίτη – Οι προτεραιότητες για την ΤΑ

ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: Δυσάρεστη η τοποθέτηση του ακραία νεοφιλελεύθερου κ. Σκυλακάκη, στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας
26 Ιουνίου 2023
Δήμος Θεσσαλονίκης: Δωρεάν έλεγχος για προσυμπτωματική ανίχνευση ανευρύσματος της κοιλιακής αορτής
27 Ιουνίου 2023
Show all

Ν. Κεραμέως: Στόχος ένα πιο σύγχρονο και αποτελεσματικό κράτος για τον πολίτη – Οι προτεραιότητες για την ΤΑ

Στόχος της νέας ηγεσίας του υπουργείου Εσωτερικών είναι ένα πιο σύγχρονο και πιο αποτελεσματικό κράτος, τόνισε η νέα υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως κατά την τελετή παράδοσης παραλαβής του υπουργείου Εσωτερικών από την υπηρεσιακή υπουργό, καθηγήτρια Καλλιόπη Σπανού στη νέα υπουργό Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως.

Η κα Κεραμέως είπε ότι αισθάνεται τιμή αλλά και μεγάλη ευθύνη για τη νέα της θέση. «Έχουν γίνει πολύ σημαντικά βήματα στον Δημόσιο τομέα, είπε και «η ολοκλήρωση των έργων αυτών θα είναι προτεραιότητα». Όπως είπε «σχεδιάζουμε πολλά για την επόμενη 4ετία», και αναφέρθηκε στις προτεραιότητες που θέτει και οι οποίες είναι: αύξηση των μισθών στο δημόσιο τομέα, σύγχρονα προγράμματα επιμόρφωσης των δημοσίων υπαλλήλων, αξιολόγηση παντού, σύστημα κινήτρων και ανταμοιβής παραγωγικότητας, επιτάχυνση των διαδικασιών προσλήψεων μέσω ΑΣΕΠ, ανακατανομή αρμοδιοτήτων μεταξύ κράτους, περιφερειών και δήμων.

Οι προτεραιότητες για την Αυτοδιοίκηση

Ειδικά σε ότι αφορά την Τοπική Αυτοδιοίκηση οι προτεραιότητες, όπως τις περιέγραψε η υπουργός Εσωτερικών, είναι η ενίσχυση της διοικητικής και τεχνικής ικανότητας των υπηρεσιών, η ψηφιακή μετάβαση, το μειωμένο περιβαλλοντικό αποτύπωμα και η ενεργειακή αυτονομία.

«Στόχος μας, τόνισε, είναι από αυτά τα έργα να επωφεληθεί κάθε δημότης, κάθε πολίτης».

Να σημειωθεί ότι αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών ανέλαβε ο Θοδωρής Λιβάνιος και υφυπουργοί Εσωτερικών η Βιβή Χαραλαμπογιάννη και Στάθης Κωνσταντινίδης.