Ν. Μπάμπαλος, δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής: «Έχουμε απλώσει μια μεγάλη ομπρέλα προστασίας για τους πολίτες»

Μετράει τις πληγές του το Οροπέδιο Λασιθίου- Πλημμύρισε ο κάμπος για πέμπτη φορά
9 Απριλίου 2020
Περιφέρεια Ηπείρου: Απαγόρευση αλιείας στη λίμνη Παμβώτιδα από 15 Απριλίου έως 31 Μαΐου
9 Απριλίου 2020
Show all

Ν. Μπάμπαλος, δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής: «Έχουμε απλώσει μια μεγάλη ομπρέλα προστασίας για τους πολίτες»

Μία «ανακεφαλαίωση» των μέχρι τώρα πεπραγμένων της σε ό,τι αφορά στα μέτρα προστασίας των πολιτών από τη διασπορά του κορονοϊού, έκανε η δημοτική Αρχή του Ηρακλείου Αττικής, η οποία αφενός προσανατόλισε τις δράσεις της σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και της Πολιτικής Προστασίας, αφετέρου προχώρησε και σε δικές της πρωτοβουλίες για τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας.

Μεταξύ άλλων, έγινε αναφορά στην κοινωνική μέριμνα με ειδικές υπηρεσίες, οι οποίες ρίχνουν το βάρος στις ευπαθείς ομάδες, τους ηλικιωμένους, τους ασθενείς και τους οικονομικά αδύναμους, με την καθημερινή αποστολή τροφίμων και φαρμάκων, αλλά και με την παροχή υπηρεσιών σε όσους έχουν ανάγκη βοηθείας και την ψυχολογική υποστήριξη, με το Κοινωνικό Παντοπωλείο και Φαρμακείο, αλλά και με την αποστολή συσσιτίων προς τους δικαιούχους.

Στους καθαρισμούς με πολλαπλές βάρδιες και στις απολυμάνσεις σε όλα τα σημεία της πόλης και τους δημόσιους χώρους. Στην εξ’ αποστάσεως εξυπηρέτηση του πολίτη για τις συναλλαγές του με τον δήμο, είτε τηλεφωνικά, είτε μέσω της ειδικής πλατφόρμας στην επίσημη ιστοσελίδα.

Και τέλος, στις διαδικτυακές προτάσεις που έχει δημιουργήσει στην ιστοσελίδα του δήμου με την ονομασία «Δεν βολτάρουμε… σερφάρουμε», για «σερφάρισμα» στα μουσεία και τα αξιοθέατα της Ελλάδας και το κόσμου, την online παρακολούθηση θεατρικών παραστάσεων και εκδηλώσεων, τη δωρεάν ανάγνωση βιβλίων και άλλα πολλά, για μικρούς και μεγάλους ενδιαφερόμενους.

Στο μήνυμά του ο δήμαρχος Ηρακλείου Νίκος Μπάμπαλος τόνισε: «Στο κομμάτι που μας αναλογεί στον δήμο έχουμε απλώσει μια μεγάλη ομπρέλα προστασίας για τους ηρακλειώτες. Με καθημερινή συνδρομή, είτε με τρόφιμα, είτε με φάρμακα, είτε με υπηρεσίες στο σπίτι όσων έχουν ανάγκη τη βοήθειά μας, με εντατικούς καθαρισμούς σε όλα τα σημεία της πόλης, με ενημέρωση των κατοίκων και μια ευρεία συμμαχία που επεμβαίνει άμεσα και παντού προσπαθούμε να διαφυλάξουμε την Υγεία των συμπολιτών μας».

Και πρόσθεσε: «Σε αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση που βιώνουμε κανείς δεν είναι μόνος, κανείς δεν θα μείνει μόνος του. Ακόμα και εάν ‘’Μένουμε Σπίτι’’, είμαστε όλοι μαζί. Κάθε ημέρα ο ένας για τον άλλο».