Ν. Μπάμπαλος: “Να αποφευχθεί η διχοτόμηση στα Ηπειρώτικα στο Ηράκλειο Αττικής”

«Πράσινες αποστολές» στο Δήμο Βριλησσίων
24 Νοεμβρίου 2020
“Ανάπτυξη του Πόρου σύμφωνα με τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας”
24 Νοεμβρίου 2020
Show all

Ν. Μπάμπαλος: “Να αποφευχθεί η διχοτόμηση στα Ηπειρώτικα στο Ηράκλειο Αττικής”

Ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, κ. Νίκος Μπάμπαλος με επιστολή του προς το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών σχετικά με την επέκταση της Λεωφόρου Κύμης στα Διοικητικά όρια του Δήμου Ηρακλείου Αττικής ζητά να μην διακόπτεται η συνέχεια της πόλης στην περιοχή “Ηπειρώτικα” – όπως φαίνεται στην υπάρχουσα μελέτη – να προβλέπεται για το εν λόγω όρυγμα, η κατασκευή τεχνικού έργου μορφής cut και cover.
Αναλυτικά,η επιστολή του δημάρχου έχει ως εξής: “Δεδομένης της εκπεφρασμένης, δημόσια, βούλησης της ηγεσίας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, για την άμεση προώθηση του εν λόγω έργου και μετά από την κοινοποίηση, στον Δήμο μας, στοιχείων της μελέτης, αναφέρουμε τα εξής:
Η σχεδιαζόμενη επέκταση της Λ. Κύμης, βορείως της Λ. Πλαπούτα, από τον υφιστάμενο σήμερα ημιτελή κόμβο, μέχρι την αρχή της σήραγγας, προβλέπει κατασκευή της οδού σε όρυγμα μήκους, περίπου, 340 μέτρων, με αποτέλεσμα να διακόπτεται η συνέχεια της πόλης και να διαχωρίζεται η 9η Πολεοδομική Ενότητα των «Ηπειρώτικων», δεδομένου ότι οι οδοί Μετσόβου, Σινώπης και Καλπακίου, καθίστανται, εκατέρωθεν, αδιέξοδοι.
Τις επιπτώσεις αυτών των διακοπών της συνέχειας του αστικού ιστού, ήδη, η πόλη μας βιώνει διαχρονικά, δεδομένης της διέλευσης των σιδηροδρομικών γραμμών της ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε. και της Αττικής Οδού, μέσα από τον Δήμο μας.
Ως εκ τούτου παρακαλούμε, κατά την ολοκλήρωση της μελέτης, να ληφθούν υπόψη οι ως άνω αναφορές μας και να προβλέπεται για το εν λόγω όρυγμα, η κατασκευή τεχνικού έργου μορφής cut & cover, που πέραν της διασφάλισης της απρόσκοπτης λειτουργίας της λεωφόρου, θα διατηρεί την επικοινωνία – συνέχεια της πόλης, θα ελαχιστοποιεί τους ρύπους, την οπτική και ηχητική όχληση, ενώ θα καταστήσει εφικτή την αναπλήρωση ελεύθερων χώρων, με την ανάπτυξη πρασίνου, αθλοπαιδιών και
κοινοχρήστων χώρων.
Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας.”