Ν. Παπαδάκης “Ένα μεγάλο βήμα για να φύγουν οι φυλακές “

Θεσμική ενίσχυση για το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: Στο Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας, η Νεολαία του κόμματος
15 Ιουλίου 2022
Παράταση έως τις 31 Ιουλίου για την υποβολή αντιρρήσεων στους δασικούς χάρτες
18 Ιουλίου 2022
Show all

Ν. Παπαδάκης “Ένα μεγάλο βήμα για να φύγουν οι φυλακές “

Ο επικεφαλής της παράταξης “Αττική Πράσινη Περιφέρεια” στα εγκαίνια του εμβληματικού πάρκου στον Κορυδαλλό
Ν. Παπαδάκης “Ένα μεγάλο βήμα για να φύγουν οι φυλακές “

Σε μία εκδήλωση που δικαίως χαρακτηρίστηκε ως ιστορική έδωσε το παρών ο επικεφαλής της Παράταξης Αττική Πράσινη Περιφέρεια, κ. Νίκος Παπαδάκης.
Συγκεκριμένα, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής και Αντιπρόεδρος του ΕΔΣΝΑ παραβρέθηκε στα εγκαίνια του εμβληματικού βιοκλιματικού πάρκου αναψυχής, σε χώρο των πρώην γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού, στη Λ. Γρηγορίου Λαμπράκη.
Η Αττική Πράσινη Περιφέρεια και το Πράσινο Κίνημα έχουν ταχθεί υπέρ της οριστικής απομάκρυνσης των φυλακών από την πόλη του Κορυδαλλού και αυτό σίγουρα ήταν ένα καλό πρώτο βήμα. Σε αυτό το πλαίσιο το παρών έδωσε στην εκδήλωση και ο υποψήφιος βουλευτής του Πράσινου Κινήματος στην Β΄ Πειραιά, Πέτρος Κουβάτσος.
Παράλληλα, η περιφερειακή αρχή του κ. Πατούλη συνεπικουρούμενη και από τους περιφερειακούς συμβούλους της παράταξης “Αττική Πράσινη Περιφέρεια” Ν. Παπαδάκη και Π. Αλεβίζο είναι γεγονός ότι προχωρά σε κατασκευές εμβληματικών έργων με πραγματικά πράσινο πρόσημο.
Χαρακτηριστικά, το νέο πάρκο του Κορυδαλλού που χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Αττικής με 4.590.000 ευρώ, για την ανέγερσή του αξιοποιήθηκαν ψυχρά υλικά και οι πιο σύγχρονοι μέθοδοι που είναι φιλικοί προς το περιβάλλον.

Το έργο περιλαμβάνει:
• Μία υδάτινη κατασκευή συνολικής επιφάνειας περίπου 1.500 τ.μ.
• Ένα υπόγειο αντλιοστάσιο για την διαχείριση του νερού της υδάτινης κατασκευής.
• Ένα γήπεδο 5Χ5.
• Πεζόδρομους που θα διέρχονται μέσα από τον χώρο και επάνω από την υδάτινη κατασκευή καθώς και χώρους συνάθροισης.
• Δύο μεγάλες παιδικές χαρές για διαφορετικές ηλικίες εκάστη και φιλικές προς χρήση για ΑμεΑ. .
• Μια μεγάλη μεταλλική κατασκευή με εφελκυόμενη τέντα επάνω από ένα χώρο συνάθροισης.
Ξύλινες κατασκευές (πέργκολες) επάνω στην υδάτινη κατασκευή και παραπλεύρως του γηπέδου 5Χ5. Στον περιβάλλοντα των κατασκευών χώρο έχουν εγκατασταθεί σε διάφορα σημεία χλοοτάπητας και έχει φυτευθεί μεγάλος αριθμός φυτών, θάμνων και δένδρων.

Ν. Παπαδάκης: Η Περιφέρεια ακολουθεί με συνέπεια την πράσινη οδό
Ο Περιφερειακός Σύμβουλος, επικεφαλής της Παράταξης “Αττική Πράσινη Περιφέρεια” Νίκος Παπαδάκης, δήλωσε για τα εγκαίνια του νέου πάρκου του Κορυδαλλού: “Η μαζική παρουσία των πολιτών, μικρών και μεγάλων, αποδεικνύει πόσο πολύ χρειάζονταν ο Κορυδαλλός το συγκεκριμένο έργο. Ένα έργο που είναι ένα μεγάλο βήμα για να επιτευχθεί ο απόλυτος στόχος που δεν είναι άλλος από την οριστική απομάκρυνση των φυλακών από την πόλη του Κορυδαλλού. Η Αττική Πράσινη Περιφέρεια όμως είναι ικανοποιημένη και για δύο ακόμα λόγους. Πρώτον, γιατί η υλοποίηση του έργου αναδεικνύει την σπουδαιότητα και την αποτελεσματικότητα της συνεργασίας του Α΄ και του Β΄ Βαθμού της αυτοδιοίκησης – τριών διαφορετικών περιφερειακών και δημοτικών αρχών και των υπηρεσιών τους με το κεντρικό κράτος – αφού για να γίνει το έργο οι βάσεις μπήκαν το 2011. Το 2018 υπεγράφη η σχετική απόφαση και τώρα παραδόθηκε στους πολίτες της Αττικής και του Κορυδαλλού. Δεύτερον, γιατί, για αυτό το σπουδαίο έργο, ακολουθήθηκαν πιστά οι πιο σύγχρονοι περιβαλλοντικοί μέθοδοι. Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός, πλέον, πως η Περιφέρεια Αττικής ακολουθεί με συνέπεια την πράσινη οδό που εκφράζει την παράταξή μας αλλά και κάθε ευσυνείδητο πολίτη στα ζητήματα του περιβάλλοντος. Η Αττική αλλάζει σε πιο πράσινη Περιφέρεια.”