Ν. Παπαδάκης: “Αναγκαία η ιστορική μετάβαση”

Δρομολόγηση κρίσιμων έργων οδοποιίας στο Δήμο Τροιζηνίας – Μεθάνων
24 Μαρτίου 2021
Το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ για την Εθνική Εορτή: Να σώσουμε ξανά την Πατρίδα μας.
25 Μαρτίου 2021
Show all

Ν. Παπαδάκης: “Αναγκαία η ιστορική μετάβαση”

Το μήνυμα του επικεφαλής της παράταξης “Αττική Πράσινη Περιφέρεια” για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821

Στο μήνυμά του για την επέτειο των 200 ετών, από την Επανάσταση του 1821, ο επικεφαλής της παράταξης “Αττική Πράσινη Περιφέρεια”, περιφερειακός σύμβουλος, εντεταλμένος για θέματα περιβάλλοντος, κ. Νίκος Παπαδάκης ανέφερε:
«Οι πολίτες της Ελλάδας, ενώ φτάσαμε στο τέλος μίας μακράς κρίσης, τον τελευταίο χρόνο βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την παγκόσμια δίνη μίας καινούριας. Της πανδημία του κορωνοϊού.
Η επόμενη ημέρα, η νέα πραγματικότητα, απαιτεί νέα μέσα, εργαλεία, διαδικασίες, ιδέες, για να αντιμετωπίσουμε τις μεγάλες προκλήσεις του μέλλοντός μας, στον κόσμο, την Ευρώπη, την Ελλάδα.
Ανέδειξε την ανάγκη, ενός νέου κοινωνικού συμβολαίου, που θα έχει στο επίκεντρό του, το σεβασμό των ανθρωπίνων και πολιτικών δικαιωμάτων, με σεβασμό παράλληλα στον κοινό μας πλούτο, το περιβάλλον.
Η ελληνική κοινωνία περνά δύσκολες μέρες και καλείται να πραγματοποιήσει μία ιστορική μετάβαση.
Δεν είναι εύκολο ούτε ανώδυνο. Είναι, όμως, αναγκαίο.
Είναι επίσης δυνατό όπως μας διαμηνύει η επέτειος της Ελληνικής Επανάστασης.
Το 1821, αγωνιστήκαμε για να συνταχθούμε σε κράτος ελεύθερο και ανεξάρτητο.
Σήμερα, με πατριωτική αντοχή, επιδιδόμαστε στον αγώνα για να αλλάξουν νοοτροπίες, αντιλήψεις και διαχρονικές παθογένειες, να εξυγιανθεί η λειτουργία του ελληνικού κράτους και να ενωθούν οι δημιουργικές δυνάμεις της πατρίδας μας για να εκπληρώσουμε το ιστορικό χρέος μας απέναντι στις επόμενες γενιές.»