Ν. Παπαδάκης: “Αυτονόητος στόχος κάθε παιδί να απολαμβάνει ουσιαστικά τα δικαιώματά του”

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Όλο το παρασκήνιο για την εκλογή της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΕΔΑ
19 Νοεμβρίου 2019
Ρία Ακρίβου: Να ξεριζώσουμε τον πόνο και τον φόβο από τις ψυχές των παιδιών
20 Νοεμβρίου 2019
Show all

Ν. Παπαδάκης: “Αυτονόητος στόχος κάθε παιδί να απολαμβάνει ουσιαστικά τα δικαιώματά του”

Το μήνυμα του επικεφαλής της παράταξης “Αττική Πράσινη Περιφέρεια” για τις Παγκόσμιες Ημέρες για τα παιδιά

Με αφορμή την χθεσινή Παγκόσμια Ημέρα κατά της Κακοποίησης των Παιδιών και τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού, ο επικεφαλής της παράταξης “Αττική Πράσινη Περιφέρεια”, Εντεταλμένος Σύμβουλος για θέματα Περιβάλλοντος Νίκος Παπαδάκης απευθύνει το ακόλουθο μήνυμα: “Η Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού από μόνη της δεν αρκεί. Θα πρέπει να περάσουμε στην πράξη.
Η Σύμβαση υπάρχει για να εφαρμόζεται, το πνεύμα της Σύμβασης πρέπει να προάγεται, οι κατευθυντήριες γραμμές της πρέπει να λαμβάνονται υπόψη για τη χάραξη πολιτικής.
Μόνο όταν αλλάξουν στάσεις και συμπεριφορές σε κοινωνικό και ατομικό επίπεδο θα υπάρξει και χειροπιαστό αποτέλεσμα. Πρέπει με υπομονή και επιμονή , να εργαστούμε για την οικοδόμηση μιας κουλτούρας σεβασμού των δικαιωμάτων του παιδιού.
Γι’ αυτό θα πρέπει να θέσουμε ως κοινό στόχο πως κάθε παιδί θα πρέπει να απολαμβάνει ουσιαστικά τα δικαιώματά του, χωρίς καμιά διάκριση και χωρίς αποκλεισμούς. Να δώσουμε στα παιδιά τον χώρο και τη δυνατότητα να ακουστούν, να οραματιστούν, να τολμήσουν, να δημιουργήσουν και να διακινήσουν νέες ιδέες και απόψεις.”