Ν. Παπαδάκης: Επενδύουμε στη δημιουργία δικτύου ποδηλατοδρόμων στην Αττική

Ζητήματα της Περιφέρειας Πελοποννήσου στη συνάντηση του περιφερειάρχη Π. Νίκα με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Στ. Πέτσα
5 Απριλίου 2023
Πράσινο Κίνημα: “Όχι” στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο Εθνικό Πάρκο της Δαδιάς – Η κυβέρνηση δίνει τη χαριστική βολή
6 Απριλίου 2023
Show all

Ν. Παπαδάκης: Επενδύουμε στη δημιουργία δικτύου ποδηλατοδρόμων στην Αττική

Άμεση υλοποίηση του Βόρειου Ποδηλατικού Άξονα Αττικής
Ν. Παπαδάκης: Επενδύουμε στη δημιουργία δικτύου ποδηλατοδρόμων στην Αττική

Κατά τη συνάντηση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με τον αρμόδιο Υφυπουργό Ν. Ταγαρά όσο και τον Γ. Γραμματέα Ε. Μπακογιάννη επιβεβαιώθηκε η υψηλής ωριμότητας του έργου, οι αναγκαίες επικαιροποιήσεις των υφιστάμενων μελετών, αλλά και ο προσδιορισμός των απαιτούμενων ενεργειών για την άμεση εκκίνηση δημοπράτησης και υλοποίησης του έργου.
Οι αρμόδιες Υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής (Διαχειριστική Αρχή) τέθηκαν στη διάθεση των Υπηρεσιών του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, για τη διευθέτηση των διάφορων τεχνικών ζητημάτων, που ενδέχεται να προκύψουν, έτσι ώστε στο αμέσως προσεχές διάστημα να εκδοθεί από την Περιφέρεια Αττικής, η πρόσκληση για τη χρηματοδότηση του έργου στο πλαίσιο του νέου ΕΣΠΑ 2021-2027.
Ο Μητροπολιτικός Ποδηλατόδρομος Γκάζι-Κηφισιά που θα γίνει με πόρους από το νέο Περιφερειακό Πρόγραμμα Αττική 2021-2027, θα έχει μήκος 17,8 χλμ., θα ξεκινά από το Θησείο (Πλατεία Ασωμάτων) και θα καταλήγει στον σταθμό ΗΣΑΠ της Κηφισιάς. Θα διασχίζει συνολικά πέντε δήμους (Αθηναίων, Νέας Ιωνίας, Νέου Ηρακλείου, Αμαρουσίου και Κηφισιάς), και θα περνά από κεντρικούς δρόμους.
Επισημαίνεται πως η Περιφέρεια Αττικής έχει εξασφαλίσει από πόρους μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης τη χρηματοδότηση για τη δημιουργία ενός ακόμα επιβλητικού ποδηλατοδρόμου ο οποίος αποτελεί τον «πυρήνα» του
έργου «Αθηναϊκή Ριβιέρα – Αστικός Περίπατος».

Ο επικεφαλής της παράταξης «ΑΤΤΙΚΗ ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ» και Εντεταλμένος Σύμβουλος για θέματα Περιβάλλοντος, Ν. Παπαδάκης, μετά την εξέλιξη αυτή σε δηλώσεις του τονίζει:
«Σαν παράταξη πιστεύουμε στις «πράσινες» μετακινήσεις. Ένας από τους άξονες της μετεκλογικής Προγραμματικής Σύγκλισης με την παράταξη του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη και με την οποία συμμετέχουμε στη διοίκηση της Περιφέρειας, είναι η ενίσχυση της βιώσιμης κινητικότητας. Επενδύσαμε στη δημιουργία δικτύου ποδηλατοδρόμων στην Αττική και η σημερινή εξέλιξη για την άμεση υλοποίηση του Βόρειου Ποδηλατικού Άξονα Αττικής ,πέρα από το ότι μας χαροποιεί ιδιαίτερα, δικαιώνει την επιλογή μας. Στόχος η σταδιακή δημιουργία ενός ενιαίου δικτύου ποδηλατοδρόμων στην Αττική, κατά τα ευρωπαϊκά πρότυπα.»