Ν. Παπαδάκης: “Με πράσινο πρόσημο οι αλλαγές στην Αττική”

O δήμος Ιωαννιτών στην έκθεση του ΕΟΤ Ιταλίας «BENVENUTI IN GRECIA»
17 Μαΐου 2021
Πράσινο Κίνημα: Τα Μουσεία μπορούν να γίνουν πρωτοπόροι στη νέα εποχή
18 Μαΐου 2021
Show all

Ν. Παπαδάκης: “Με πράσινο πρόσημο οι αλλαγές στην Αττική”

Με στρατηγικό σχεδιασμό και μεθοδική προετοιμασία η Περιφέρεια Αττικής εξασφάλισε την ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της δημιουργίας του Οικολογικού Πάρκου στο Φαληρικό όρμο.
Το έργο, εντάσσεται στο ΠΔΕ 2021 της Περιφέρειας με το ποσό των 200 εκ. ευρώ και προχωρούν οι διαδικασίες προκειμένου να δημοπρατηθεί και να ενταχθεί ώριμο και με σύμβαση στο υπό κατάρτιση νέο ΠΕΠ Αττικής 2021-2027, το οποίο αναμένεται να εγκριθεί από την Ε.Ε. στο τέλος του έτους.
Σύμφωνα με το σχεδιασμό το έργο αφορά αναπλάσεις, κτιριακές υποδομές και εγκαταστάσεις στον Φαληρικό Όρμο.
Βασικοί άξονες της ανάπλασης είναι η ανάδειξη της Φύσης, της Επιστήμης, του Πολιτισμού και του Αθλητισμού.
Ο επικεφαλής της παράταξης “Αττική Πράσινη Περιφέρεια” και εντεταλμένος σύμβουλος Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Αττικής, δήλωσε χαρακτηριστικά: “Το έργο θα συμβάλει στην περιβαλλοντική και αισθητική αναβάθμιση της περιοχής καθώς και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής.
Επίσης θα εξασφαλίσει χώρους πρασίνου και πρόσβαση στον Φαληρικό Όρμο.
Με στρατηγικό σχεδιασμό και μεθοδική προετοιμασία η Περιφέρεια Αττικής προχώρησε με γρήγορους ρυθμούς τη διαδικασία υλοποίησης ενός εμβληματικού έργου που θα συμβάλλει στην βελτίωση της ποιότητας ζωής και στην περιβαλλοντική αναβάθμιση συνολικά της Αττικής.
Στόχος είναι να γίνει η Αττική μία Περιφέρεια πρότυπο με ανθρώπινο πρόσωπο και απολύτως λειτουργική για τους πολίτες της.”