Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Αχαρνών

Γεωραντάρ για την ανίχνευση και χαρτογράφηση υπόγειων δικτύων πήρε ο Δήμος Λευκάδας
15 Φεβρουαρίου 2022
Διαμαρτυρία Δημάρχου Αμοργού για την κατάργηση των ανταποκριτών ΟΓΑ
15 Φεβρουαρίου 2022
Show all

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Αχαρνών

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Αχαρνών

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Αχαρνών με σκοπό τη διδακτική υποστήριξη μαθητών και μαθητριών Γυμνασίων και Λυκείων της πόλης που ανήκουν σε οικονομικά αδύναμες οικογένειες.

Σύμφωνα με τον Δήμο, το Κοινωνικό Φροντιστήριο δομήθηκε με απόλυτα επαγγελματικά πρότυπα, σε ένα νέο κτίριο που τηρεί όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές και έμπειρους καθηγητές.

Κριτήριο ένταξης των ενδιαφερομένων θα είναι το συνολικό εισόδημα των συνοικούντων με το δικαιούχο, ενώ θα λαμβάνονται υπόψη παράγοντες όπως η οικογενειακή κατάσταση κ.α.

Η κατάθεση των αιτήσεων εγγραφής στο Κοινωνικό Φροντιστήριο γίνεται καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή: 10:00 π.μ -15:00 μ.μ στα γραφεία: Παύλου Μελά 47 & Παγκάλου, 2ος όροφος (τηλ:210-2440004) και ηλεκτρονικά στο email: koin.frontistirio.acharnes@gmail.com.

Κατά την κατάθεση της αίτησης συμμετοχής στο κοινωνικό φροντιστήριο θα πρέπει να υποβληθούν συνημμένα τα εξής δικαιολογητικά:

Φωτοτυπία της αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου
Βεβαίωση φοίτησης από το σχολείο του μαθητή
Πρόσφατο Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης
Φωτοτυπία εκκαθαριστικού σημειώματος (2020) ή βεβαίωση απαλλαγής
Φωτοτυπία κάρτας ανεργίας (αν υπάρχει).
Φωτοαντίγραφο 1ης σελίδας βιβλιαρίου απορίας
Άλλο έγγραφο (π.χ γνωμάτευση αναπηρίας, έκθεση κοιν. Έρευνα κ.λ.π)
«Ο Δήμος μας προχωρά σε ένα ακόμη βήμα έμπρακτης στήριξης των ευάλωτων οικογενειών της πόλης μας. Ένα ακόμη βήμα για να σταθεί ουσιαστικά δίπλα στους μαθητές των Αχαρνών με τη λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου. Σε μια δύσκολη συγκυρία αποδεικνύουμε πως στηρίζουμε κάθε συνδημότη μας, επεκτείνουμε τις κοινωνικές μας παροχές σε κάθε επίπεδο και συμβάλλουμε στην εκπαιδευτική εξέλιξη των ωφελούμενων μαθητών», δήλωσε ο δήμαρχος Αχαρνών Σπ. Βρεττός.