Ξεκίνησε η αποκατάσταση του ανενεργού λατομείου «Κυριακού» στο Κορωπί

Νέα επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου στο Ηράκλειο Αττικής
5 Φεβρουαρίου 2021
Γ. Πατούλης: “Το Υπουργείο Ανάπτυξης οφείλει να εξασφαλίσει ένα νέο πρόγραμμα στήριξης της εστίασης”
5 Φεβρουαρίου 2021
Show all

Ξεκίνησε η αποκατάσταση του ανενεργού λατομείου «Κυριακού» στο Κορωπί

Ξεκίνησαν οι εργασίες για την περιβαλλοντική αποκατάσταση του ανενεργού λατομείου «Κυριακού», στο Κορωπί. Πρόκειται για το πρώτο ανενεργό λατομείο της Αττικής που θα αποκατασταθεί, βάσει του νέου Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων 2020-2030 (ΕΣΔΑ), του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, συμβάλλοντας στην επίλυση του ιδιαιτέρως σημαντικού περιβαλλοντικού ζητήματος που αφορά στην ορθή διαχείριση των αποβλήτων εκσκαφών, κατασκευών και κατεδαφίσεων (ΑΕΚΚ).

Στο πλαίσιο της στοχευμένης και αποτελεσματικής αντιμετώπισης της ανεξέλεγκτης εναπόθεσης αποβλήτων εκσκαφών, κατασκευών και κατεδαφίσεων, το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σε συνεργασία με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, θα προχωρήσει, τα

Κατά το ίδιο τρόπο το προσεχές διάστημα, θα αποκατασταθούν τρία ακόμη ανενεργά λατομεία στη Δυτική και Βόρεια Αττική, στοχεύοντας στη διευθέτηση, για τα επόμενα χρόνια, του προβλήματος με τα απόβλητα εκσκαφών και κατεδαφίσεων στην Περιφέρεια Αττικής.

Ο γενικός γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων, Μανώλης Γραφάκος, από τον χώρο του λατομείου, σημείωσε ότι ξεκίνησε η λειτουργία του το πρώτο αδειοδοτημένου λατομείο που θα δέχεται τα χωματουργικά υλικά, τα οποία και θα χρησιμοποιηθούν για την αποκατάστασή του. Επισήμανε ακόμη ότι το ζήτημα της διαχείρισης των αποβλήτων ΑΕΚΚ είναι πολύ ψηλά στην ατζέντα του υπουργείου προκειμένου να σταματήσουν οι παράνομες απορρίψεις σε όλη τη χώρα.