Ξεκίνησε η διανομή δωρεάν γευμάτων σε σχολεία του νομού

Στα 645.700.000 ευρώ η τακτική επιχορήγηση των περιφερειών της χώρας το 2021
23 Δεκεμβρίου 2021
Κ. Καλογράνης: Το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ είναι το μόνο κόμμα που πήγε στη Β. Εύβοια για να συνεισφέρει
23 Δεκεμβρίου 2021
Show all

Ξεκίνησε η διανομή δωρεάν γευμάτων σε σχολεία του νομού

Λίγο πριν την διακοπή των μαθημάτων, για τις γιορτές των Χριστουγέννων, ξεκίνησε η διανομή δωρεάν γευμάτων στα σχολεία του νομού Καρδίτσας που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Πρόκειται για σχολεία των Δήμων Καρδίτσας και Σοφάδων και η έναρξη της παροχής έγινε σε δύο φάσεις. Στα 9 σχολεία του Δήμου Σοφάδων ξεκίνησε την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου και στα 25 σχολεία του Δήμου Καρδίτσας την Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου. Δύο μέρες πριν την λήξη των μαθημάτων.

Η καθυστέρηση που υπήρξε φέτος είχε να κάνει με τη κεντρική διαχείριση και νομικά θέματα με τις εταιρείες που πήραν μέρος στον διαγωνισμό. Αυτά πλέον επιλύθηκαν και τα παιδιά, που οι οικογένειες τους δήλωσαν ότι το επιθυμούν, θα σιτίζονται καθημερινά στο σχολείο.

Τις λίγες ημέρες που βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία, δεν έχουν εντοπισθεί, ούτε αναφερθεί προβλήματα.

Το σύνολο των γευμάτων που διατίθενται στο νομό Καρδίτσας είναι περίπου 3.300. Στα σχολεία του Δήμου Καρδίτσας αντιστοιχούν και διατίθενται 2.297 γεύματα. Τα υπόλοιπα, λίγο περισσότερα από 1.000 αντιστοιχούν σε μαθητές και μαθήτριες σχολείων των Σοφάδων, αλλά αυτό το δεκαήμερο τα λαμβάνουν 640 παιδιά.

Η διαφορά προκύπτει από την απουσία μαθητών και μαθητριών από το 4ο Δημοτικό που είναι αμιγώς για παιδιά ρομά. Και θεωρείτε ότι μετά τις γιορτές θα υπάρξει προσέλευση και σε αυτό, οπότε και διάθεση των γευμάτων.