Ξεκίνησε και επίσημα τη λειτουργία του, το Γραφείο ΑμεΑ Δήμου Χαλκιδέων

Διπλός βιοκλιματικός βρεφονηπιακός σταθμός κατασκευάζεται στο Γαλάτσι
4 Σεπτεμβρίου 2023
Ολοκληρώθηκε το Αλιευτικό Καταφύγιο στην Κορωνησία
4 Σεπτεμβρίου 2023
Show all

Ξεκίνησε και επίσημα τη λειτουργία του, το Γραφείο ΑμεΑ Δήμου Χαλκιδέων

Ξεκίνησε και επίσημα τη λειτουργία του, το Γραφείο ΑμεΑ Δήμου Χαλκιδέων

Ξεκίνησε και επίσημα τη λειτουργία του το Γραφείο ΑμεΑ του Δήμου Χαλκιδέων, το οποίο είναι αρμόδιο να εξυπηρετεί και να διευκολύνει διαδικασίες σε δημότες και επισκέπτες ΑμεΑ, μετά και τα εγκαίνια του χθες, Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2023.

Συγκεκριμένα, μέσω του γραφείου:

Γίνεται καταγραφή των Ατόμων με Αναπηρία του Δήμου Χαλκιδέων και σύνδεσή τους με την πλατφόρμα Safe AmeA, η οποία δίνει τη δυνατότητα σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης να είναι συνδεδεμένα τα κινητά και η Πολιτική Προστασία με τη γραμμή 112, ώστε να ενημερώνονται για οτιδήποτε χρειαστεί.

Έκδοση κάρτας ΑμεΑ

Κάθε καταγεγραμμένος δημότης ΑμεΑ, έχει τα εξής ειδικά προνόμια:

50% έκπτωση στα Δημοτικά Parking
Δωρεάν μεταφορά 1 φορά την εβδομάδα με ειδικό βαν (δυνατότητα μετά τις 15 Σεπτεμβρίου 2023)
Δωρεάν νομική υποστήριξη σε θέματα που άπτονται της αναπηρίας του κάθε ατόμου (σε συνεργασία με τον Δικηγορικό Σύλλογο Χαλκίδας)
15% έκπτωση σε Εμπορικά Καταστήματα (σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Χαλκίδας)
15% έκπτωση σε καταστήματα Εστίασης (σε συνεργασία με το Σωματείο Καταστηματαρχών Εστίασης-Αναψυχής-Ψυχαγωγίας Χαλκίδας)
Εξυπηρέτηση σε θέματα και αιτήματα που αφορούν στις Δημόσιες Υπηρεσίες και Υπηρεσίες του Δήμου

Κάθε δημότης ή επισκέπτης ΑμεΑ θα μπορεί να εξυπηρετείται άμεσα από το Γραφείο ΑμεΑ στην προώθηση των αιτημάτων του σε Υπηρεσίες του Δημοσίου και του Δήμου Χαλκιδέων.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Γραφείο ΑμεΑ στο τηλέφωνο 2221351124.

«Στόχος μας είναι να διευρύνουμε ακόμη περισσότερο τις υπηρεσίες προς τα Άτομα με Αναπηρία και να κάνουμε το γραφείο ΑμεΑ πυλώνα στήριξης σε κάθε δημότη μας με αναπηρία και βοήθειας σε κάθε επισκέπτη με αναπηρία. Στον Δήμο Χαλκιδέων είναι στα άμεσα σχέδιά μας να προμηθευτούμε ένα ειδικό όχημα για την μετακίνηση των Ατόμων με Αναπηρία. Δέσμευσή μας για την επόμενη δημοτική περίοδο, είναι η προτεραιότητα σε θέματα προσβασιμότητας. Ήδη τα νέα έργα που υλοποιούμε, γίνονται με πρόβλεψη προσβασιμότητας αλλά, οφείλουμε να βελτιώνουμε συνεχώς όλες τις περιοχές και γειτονιές του Δήμου και να τις κάνουμε προσβάσιμες σε όλους», δήλωσε σχετικά η δήμαρχος Ε. Βάκα.