Ξεκινάει η μηχανική αποκομιδή απορριμμάτων στο Πανόραμα Βούλας

Στ. Πέτσας: Όλες οι πτέρυγες από ΚΕΔΕ και ΕΝΠΕ αγκαλιάζουν τις βασικές πτυχές του νέου νόμου για τις εκλογές στην Αυτοδιοίκηση
11 Φεβρουαρίου 2021
Μέριμνα για τη μεταφορά ευπαθών πολιτών στα Κέντρα Εμβολιασμού από το Δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη
11 Φεβρουαρίου 2021
Show all

Ξεκινάει η μηχανική αποκομιδή απορριμμάτων στο Πανόραμα Βούλας

Την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου σταματάει στο Πανόραμα Βούλας η απαρχαιωμένη μέθοδος αποκομιδής των οικιακών απορριμμάτων με τα χέρια από τους ιδιόκτητους μεταλλικούς κάδους και ξεκινάει η μηχανική αποκομιδή με τη χρήση πράσινων κάδων 660 λίτρων, όπως ενημερώνει ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

«Μέχρι σήμερα, το ανάγλυφο της περιοχής δεν επέτρεπε την μηχανική αποκομιδή, καθώς δεν μπορούσαν να φτάσουν σε κάθε σπίτι τα συμβατικά απορριμματοφόρα του Δήμου», εξηγεί και προσθέτει ότι «για την επίλυση του θέματος, ο Δήμος πρόσφατα εφοδιαστήκαμε με ειδικό απορριμματοφόρο με κίνηση στους τέσσερις τροχούς (4Χ4) και με ειδικούς κάδους για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις δύσκολες απαιτήσεις της συγκεκριμένης περιοχής».

Από το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου, θα ξεκινήσει στην περιοχή η διανομή 180 νέων ειδικών πράσινων κάδων χωρητικότητας 660 λίτρων (οι γνωστοί πράσινοι κάδοι που χρησιμοποιούνται στις άλλες περιοχές του Δήμου έχουν χωρητικότητα 1.100 λίτρα) που έχουν ήδη χωροθετηθεί και 40 μπλε κάδοι 660 λίτρων για τη συλλογή ανακυκλώσιμων υλικών φτάνοντας το σύνολο των μπλε κάδων στην περιοχή στους 70.

Στο πλαίσιο αυτό παρακαλεί τους κατοίκους της περιοχής να μην κάνουν χρήση των νέων κάδων πριν την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου, όταν θα ξεκινήσει η διαδικασία της μηχανικής αποκομιδής.

Για την ολοκληρωμένη ενημέρωση των κατοίκων του Πανοράματος, εντός της επόμενης εβδομάδας θα διανεμηθεί σε όλα τα σπίτια της περιοχής ειδικό ενημερωτικό έντυπο, ενώ ο δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος καλεί όλους τους κατοίκους της περιοχής να συμμετέχουν στην προσπάθεια.