Ξεκινάει μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο στη Γλυφάδα

Συντήρηση δεκάδων δασικών δρόμων του Δήμου Διονύσου
13 Ιουλίου 2021
Άρειος Πάγος: Συνταγματικές οι δύο μειώσεις των αποδοχών των υπαλλήλων του ευρύτερου δημόσιου τομέα
14 Ιουλίου 2021
Show all

Ξεκινάει μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο στη Γλυφάδα

Το «πράσινο» φως για την υλοποίηση ενός πολύ κρίσιμου για την περιοχή της άνω Γλυφάδας, αντιπλημμυρικού έργου δόθηκε σήμερα μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης μεταξύ του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και του αναδόχου, παρουσία του Δημάρχου Γλυφάδας Γ. Παπανικολάου.
Στην υπογραφή της σύμβασης που έγινε στα γραφεία της Περιφέρειας, παραβρέθηκε και ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Α. Καλογερόπουλος.
Ειδικότερα το έργο θα υλοποιηθεί με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής συνολικού προϋπολογισμού 2.8 εκ. ευρώ και αφορά την κατασκευή αγωγών δευτερεύοντος δικτύου ομβρίων σε διάφορες οδούς του Δήμου Γλυφάδας και συγκεκριμένα στην περιοχή Τερψιθέας, όπου συμβαίνουν συχνά έντονα πλημμυρικά φαινόμενα, καθώς όπως έχει παρατηρηθεί δεν υπάρχει ικανοποιητική απορροή των ομβρίων. Απαιτείται συνεπώς, για τις περιοχές αυτές, η κατασκευή αγωγών ομβρίων ως επέκταση του υφισταμένου δικτύου.
Μεταξύ των εργασιών που προβλέπονται στη σύμβαση είναι η κατασκευή νέων αγωγών ακαθάρτων από σωλήνες PVC διαφόρων διαμέτρων και σύνδεση με τους παρόδιους, η τοποθέτηση νέων αγωγών ομβρίων από προκατασκευασμένους τσιμεντοσωλήνες, η κατασκευή φρεατίων υδροσυλλογής διπλού ανοίγματος και σύνδεση με το νέο δίκτυο ομβρίων νέων και υφισταμένων φρεατίων υδροσυλλογής με τους αντίστοιχους αγωγούς σύνδεσης αλλά και η αποκατάσταση ασφαλτικών οδοστρωμάτων.
Επισημαίνεται πως στην περιοχή της Άνω Γλυφάδας έχουν ολοκληρωθεί ήδη 2 μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα από την Περιφέρεια Αττικής και εκτός από το συγκεκριμένο που προβλέπεται στη σύμβαση που υπεγράφη σήμερα, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας θα υλοποιηθεί ακόμη ένα κρίσιμο έργο, με στόχο την αποτελεσματική θωράκιση της περιοχής.
Ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γ. Παπανικολάου, με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης, ευχαρίστησε θερμά τον Περιφερειάρχη για τη στήριξη, υπογραμμίζοντας πως τα αντιπλημμυρικά έργα που κατασκευάζονται στη Γλυφάδα με χρηματοδότηση της Περιφέρειας, είναι νευραλγικής σημασίας για την προστασία της πόλης.
Από την πλευρά του ο κ. Πατούλης επισήμανε σχετικά: «Προτεραιότητά μας είναι η άμεση υλοποίηση έργων πολιτικής προστασίας, με έμφαση σε περιοχές της Αττικής υψηλής επικινδυνότητας. Σ΄αυτό το πλαίσιο υπογράψαμε σήμερα με τον ανάδοχο, παρουσία του Δημάρχου Γλυφάδας και φίλου Γ. Παπανικολάου, τη σύμβαση για την υλοποίηση ενός από τα πιο σημαντικά αντιπλημμυρικά έργα στην Αττική με στόχο την προστασία της περιοχής της Τερψιθέας, η οποία διαχρονικά ταλαιπωρείται πολύ από τα πλημμυρικά φαινόμενα.
Επενδύουμε στην προστασία των πολιτών με πράξεις και όχι με λόγια, καθώς για εμάς η προστασία της ανθρώπινης ζωής, είναι προτεραιότητα αδιαπραγμάτευτη. Θα συνεχίσουμε προς την ίδια κατεύθυνση και με τους ίδιους γρήγορους ρυθμούς με αντίστοιχα έργα, σε όλη την Αττική».