Ξεκινά αύριο, πιλοτικά, ο “Μεγάλος Περίπατος” της Αθήνας- Πως θα γίνεται η κυκλοφορία των οχημάτων

Συνεδριάζει αύριο δια ζώσης, το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ
10 Ιουνίου 2020
Προχωρά η συγκρότηση του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας στη Λάρισα
10 Ιουνίου 2020
Show all

Ξεκινά αύριο, πιλοτικά, ο “Μεγάλος Περίπατος” της Αθήνας- Πως θα γίνεται η κυκλοφορία των οχημάτων

Από την Λεωφόρο Βασιλίσσης Όλγας στο σύνολο της και την οδό Ηρώδου Αττικού ξεκινά αύριο Πέμπτη, πιλοτικά, ο «Μεγάλος Περίπατος» της Αθήνας και δημιουργούνται οι πρώτες ζώνες προτεραιότητας για πεζούς και ποδήλατα ενώ ρυθμίζονται ορισμένοι περιορισμοί στην πρόσβαση των ΙΧ.

Αξιοποιώντας ο δήμος Αθηναίων την μειωμένη κίνηση του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος ξεκίνησαν οι πιλοτικές παρεμβάσεις στο πλαίσιο των έργων για τον «Μεγάλο Περίπατο». Κατά τη διάρκεια τους, το κέντρο της Αθήνας παραμένει ανοιχτό για όλους και η κυκλοφορία των οχημάτων ρυθμίζεται με ασφάλεια, σε συγκεκριμένα σημεία.

Ειδικότερα από αύριο Πέμπτη και ώρα 6 το πρωί στου δύο δρόμους, λεωφόρο Βασ. Όλγας και Ηρώδου Αττικού θα έχουν πρόσβαση μέσα μαζικής μεταφορά, οχήματα Ατόμων με Αναπηρία, ηλεκτροκίνητα μέσα μεταφοράς, ταξί για επιβίβαση και αποβίβαση επιβατών, οχήματα τροφοδοσίας, οχήματα έκτακτης ανάγκης, οργανισμών δικτύων κοινής ωφέλειας, οχήματα μονίμων κατοίκων, ταχυμεταφορών και διανομών καταστημάτων εστίασης, δημόσιων υπηρεσιών για τις ανάγκες της περιοχής.

Διευκρινίζεται ότι στις προαναφερόμενες περιοχές τα στελέχη της Δημοτικής Αστυνομίας θα βρίσκονται σε όλα τα σημεία ενδιαφέροντος, ώστε να ενημερώνουν τους διερχόμενους οδηγούς αλλά και τους πεζούς.

Η συνέχεια των παρεμβάσεων θα γίνει στην Πλατεία Συντάγματος και την οδό Πανεπιστημίου από το πρωί της Κυριακής 14 Ιουνίου.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο εμπορικό τρίγωνο – ιστορικό κέντρο θα αρχίσουν να ισχύουν από τις αρχές Ιουλίου.

Στην ανακοίνωση του δήμου Αθηναίων τονίζεται ότι «ο πιλοτικός χαρακτήρας των ρυθμίσεων δίνει την δυνατότητα το επόμενο διάστημα να γίνουν όποιες αλλαγές κριθούν σκόπιμες προκειμένου το αποτέλεσμα να είναι το αρτιότερο τόσο για τους κατοίκους και τους εργαζόμενους όσο και για τους επισκέπτες της πόλης.

Η εξέλιξη όλων των αλλαγών θα είναι σταδιακή ώστε οι Αθηναίες και οι Αθηναίοι αλλά και οι επισκέπτες της πρωτεύουσας να απολαμβάνουν τις σημαντικές βελτιώσεις που φέρνει στη ζωή τους ο Μεγάλος Περίπατος αλλά και να εξοικειώνονται με τον καλύτερο τρόπο στις παρεμβάσεις που έχουν σχεδιαστεί. Για τον λόγο αυτό άλλωστε το πρώτο διάστημα της εφαρμογής των πιλοτικών ρυθμίσεων η Δημοτική Αστυνομία θα προχωρά σε συστάσεις και οδηγίες στους οδηγούς.