Ξεκινά η καταβολή αποζημιώσεων στους πληγέντες από την κακοκαιρία Daniel

Έρχεται ειδικό τέλος για τις φυσικές καταστροφές -Ποιοι θα το πληρώσουν
15 Σεπτεμβρίου 2023
Τραυματίστηκαν παιδιά από πτώση σοβάδων σε σχολείο στα Πετράλωνα
15 Σεπτεμβρίου 2023
Show all

Ξεκινά η καταβολή αποζημιώσεων στους πληγέντες από την κακοκαιρία Daniel

Ξεκινά η καταβολή αποζημιώσεων στους πληγέντες από την κακοκαιρία Daniel

Ξεκινά τις επόμενες ώρες η καταβολή αποζημιώσεων προς τους πληγέντες από την κακοκαιρία Daniel , όπως έγινε γνωστό στη τηλεδιάσκεψη του πρωθυπουργού με το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων, στη Λάρισα, στο πλαίσιο της οποίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώθηκε για τις νεότερες εξελίξεις σχετικά με τις ενέργειες στις πληγείσες περιοχές και την πορεία αποκατάστασης.

Να σημειωθεί πως για τα χωριά που επλήγησαν ολικώς από το πρωτοφανές πλημμυρικό φαινόμενο η καταβολή των αποζημιώσεων προς τους κατοίκους που μπορούν να εντοπιστούν από τις διασταυρώσεις της ΑΑΔΕ, θα γίνεται αυτοματοποιημένα, χωρίς την υποβολή αίτησης, αλλά βάση στοιχείων που επεξεργάζονται το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και η ΑΑΔΕ. Παράλληλα, συνεχίζεται η υποβολή αιτήσεων στην πλατφόρμα της πρώτης αρωγής, arogi.gov.gr.

Παράλληλα ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για τον ρυθμό συλλογής νεκρών ζώων από τις πληγείσες περιοχές, ο οποίος προχωρά με εντατικούς ρυθμούς και με την συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων.

Επίσης κατά την διάρκεια της τηλεδιάσκεψης τονίστηκε ότι καταβάλλονται προσπάθειες έτσι ώστε πολύ σύντομα να δοθεί σε κυκλοφορία η Εθνική Οδός Αθηνών – Θεσσαλονίκης με ασφάλεια. Θα ακολουθήσει, σήμερα το απόγευμα, αναλυτική ενημέρωση από το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.