Ξεκινά στο Δ. Αγίου Νικολάου το πρόγραμμα Ψυχοκοινωνικής Στήριξης του ενήλικου πληθυσμού

Ο Δήμος Αλίμου εταίρος στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Πρέσβεις των ευρωπαϊκών Υγροβιότοπων (ΑΜΗΕ)»
18 Φεβρουαρίου 2021
Πλατφόρμα υιοθεσίας αδέσποτων λειτουργεί στο δήμο Θεσσαλονίκης
18 Φεβρουαρίου 2021
Show all

Ξεκινά στο Δ. Αγίου Νικολάου το πρόγραμμα Ψυχοκοινωνικής Στήριξης του ενήλικου πληθυσμού

Το πρόγραμμα Ψυχοκοινωνικής Στήριξης του ενήλικου πληθυσμού, ξεκινά στον Δήμο Αγίου Νικολάου στην Κρήτη.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα περιλαμβάνει υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής υποστήριξης τηλεφωνικά και μέσω διαδικτυακών εφαρμογών (Skype, whats up, messeger, viber, zoom)επικοινωνίας, σχετικά με την αντιμετώπιση των ψυχικών επιπτώσεων της πανδημίας και τη διαχείριση του άγχους και του αυξημένου συναισθηματικού φορτίου που αυτή προκαλεί.

Σε συνάντηση που έγινε την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου, μεταξύ του αντιδημάρχου Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Θ. Χαριτάκη, με τον υπεύθυνο της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας Λασιθίου, ψυχίατρο Εμμ. Καναβάκη, ο πρώτος διαβεβαίωσε ότι ο Δήμος Αγίου Νικολάου, θα συνδράμει ουσιαστικά, προκειμένου να υλοποιηθεί επιτυχώς το πρόγραμμα Ψυχοκοινωνικής Στήριξης του ενήλικου πληθυσμού της ευρύτερης περιοχής με στόχο την αντιμετώπιση των επιπτώσεων που έχει φέρει η πανδημία του covid -19.

Στους ωφελούμενους του προγράμματος περιλαμβάνονται: οι εργαζόμενοι της πρώτης γραμμής (υγειονομικό προσωπικό, ΒΣΣ, ΕΚΑΒ, οδηγοί ΜΜΜ ), οι ασθενείς με covid-19 καθώς και το οικογενειακό τους περιβάλλον , ασθενείς με χρόνια νοσήματα και χρόνιες παθήσεις (όπως διαβητικοί, καρκινοπαθείς, νεφροπαθείς κ.α) και οι οικογένειες αυτών, άνεργοι και επιχειρηματίες και ο γενικότερος πληθυσμός .

Μάλιστα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Δήμου, αναμένεται να ζητηθεί η στήριξη και συνεργασία, των εργαζομένων στις κοινωνικές δομές του. Το πρόγραμμα αποτελείται από τρεις εξειδικευμένους Ψυχολόγους και ένα κοινωνικό λειτουργό, ενώ απευθύνεται σ΄ όλους τους κατοίκους της Κρήτης.