Ξεκινούν οι αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Αθηναίων

Συμμαχία των δήμων Ωραιοκάστρου και Χαλκηδόνας για τα αδέσποτα ζώα
14 Φεβρουαρίου 2020
Σύσκεψη στο ΥΠΕΣ με βουλευτές και αυτοδιοικητικούς για το πρόβλημα ύδρευσης του δήμου Φαρσάλων
14 Φεβρουαρίου 2020
Show all

Ξεκινούν οι αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Αθηναίων

Ολόκληρη την πόλη με χρώματα, σερπαντίνες και μεγάλες δόσεις κεφιού και χαράς «ντύνει» την πρωτεύουσα ο Δήμος Αθηναίων, μ’ ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων που διοργανώνει, από τις 15 Φεβρουαρίου έως και τις 2 Μαρτίου. Για 17 μέρες, 32 σημεία σε κάθε γωνιά της πόλης γεμίζουν με περισσότερες από 60 γιορτινές δράσεις με ελεύθερη είσοδο για όλους, μικρούς και μεγάλους.

Σύμφωνα μ΄ανακοίνωση του Δήμου , όλα τα έχουν οι φετινές Απόκριες: Συναυλίες, μουσικές διαδρομές, καντάδες, παραστάσεις και παρελάσεις, αναβίωση παραδοσιακών αθηναϊκών αποκριάτικων εθίμων, κυνήγι θησαυρού, χορούς, σκωπτικά τραγούδια, ταραντέλες, κιθάρες, μαντολίνα, οκαρίνες και νταούλια μαζί με αφροβραζιλιάνικα κρουστά. Ξεχωριστή θέση έχει η μεγάλη Αποκριάτικη Παιδική Γιορτή στο Ζάππειο, την Κυριακή 23 του μηνός με μουσικές, ζογκλέρ, μάγους, χορευτές, ξυλοπόδαρους, κατασκευές, face painting και όχι μόνο. Την Τσικνοπέμπτη 20 Φεβρουαρίου, το γλέντι θα ξεκινήσει από τις 11 το πρωί στη Βαρβάκειο Αγορά σε ένα μουσικό πρόγραμμα με τον Μπάμπη Τσέρτο και τα ωραιότερα τραγούδια του ελληνικού ρεπερτορίου. Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν φθάνοντας προς την Καθαρά Δευτέρα.

Την Παρασκευή 28, το Σάββατο 29 Φεβρουαρίου και την Κυριακή 1 Μαρτίου, γνωστοί καλλιτέχνες θα δώσουν μια σειρά συναυλιών… κάτω από την Ακρόπολη. Ανάμεσα τους, η Γλυκερία και η Μελίνα Κανά, η Ελένη Τσαλιγοπούλου και οι Boğaz Musique σε ένα post μικρασιάτικο πάλκο, ο Κώστας Μακεδόνας, ο «μέτρ» του κλαρίνου Πετρολούκας Χαλκιάς, ο Μιχάλης Ρακιντζής , ο Νίκος Φάκαρος και οι Musicaroi, οι Wedding Singers αλλά και οι πρωταγωνιστές «των καλύτερών μας χρόνων», οι: Δάκης, Λάκης Τζορντανέλλι, Ρόμπερτ Ουίλλιαμς, Γιώργος Πολυχρονιάδης, Μπέσση Αργυράκη και Κατερίνα Αδαμαντίδου.

Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν την Καθαρά Δευτέρα 2 Μαρτίου, στο λόφο του Φιλοπάππου με το πέταμα του χαρταετού και τα Κούλουμα, με «πρωταγωνίστρια» της γιορτής τη Γωγώ Τσαμπά. Σύμφωνα με το δήμαρχο Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, οι φετινές απόκριες είναι «μια ακόμα ευκαιρία να απολαύσουμε την πόλη με χρώμα, γιορτινή. Είναι οι απόκριες που έχουν πάντα τη γνώριμη, γλυκιά γεύση της παράδοσης, αλλά βρίσκονται και σε διάλογο με το σύγχρονο και το νέο. Είναι οι απόκριες που δεν φοβούνται να αυτοσαρκαστούν, να ντυθούν με τα πιο τρελά χρώματα και να γελάσουν με την ψυχή τους», δήλωσε.