Ξεκινούν την Πέμπτη οι 10 διαδικτυακές συνεδριακές συναντήσεις της ΚΕΔΕ – Πρόγραμμα εργασιών

ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: Κατά των εξαγωγών όπλων στην Τουρκία οι Πράσινοι της Γερμανίας
1 Νοεμβρίου 2020
Σε τοπικό lockdown από αύριο Θεσσαλονίκη και Σέρρες – Ανοικτά τα σχολεία με sms οι μετακινήσεις
2 Νοεμβρίου 2020
Show all

Ξεκινούν την Πέμπτη οι 10 διαδικτυακές συνεδριακές συναντήσεις της ΚΕΔΕ – Πρόγραμμα εργασιών

Ξεκινούν την Πέμπτη, 5 Νοεμβρίου, οι εργασίες των δέκα συνεδριακών συναντήσεων της ΚΕΔΕ. Ειδικότερα, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ, λαμβάνοντας υπόψη τις παρούσες συνθήκες της υγειονομικής κρίσης, οι οποίες δεν επιτρέπουν τη διοργάνωση κεντρικού συνεδρίου, με τη μαζική συμμετοχή των αιρετών δια ζώσης, αποφάσισε τη διεξαγωγή μέσω τηλεδιασκέψεων δέκα συνεδριακών συναντήσεων, από 5 Νοεμβρίου έως 11 Δεκεμβρίου.

Στο περιεχόμενο και το ζητούμενο των συνεδριακών συναντήσεων αναφέρεται ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δ. Παπαστεργίου με επιστολή του προς τους δημάρχους, δημοτικούς συμβούλους και εκπροσώπους των ΠΕΔ στη γενική συνέλευση της ΚΕΔΕ.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Η ΚΕΔΕ, ενόψει του διαλόγου που πρόκειται να ξεκινήσει το επόμενο διάστημα με το Υπουργείο Εσωτερικών, με σκοπό τη διαμόρφωση ενός νέου νομοσχεδίου που θα προωθεί την Πολύ-επίπεδη Διακυβέρνηση, προχωρά στην επικαιροποίηση των θέσεων της πάνω σε αυτό το ζήτημα, επενδύοντας πολλά στην ενότητα και τη συνεργασία όλων των Δήμων της χώρας που θα διαμορφώσουν από κοινού τις αποφάσεις, με βάση τις σύγχρονες ανάγκες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των τοπικών μας κοινωνιών. Οι παρούσες συνθήκες της υγειονομικής κρίσης δεν μας επιτρέπουν να προβούμε σε
διοργάνωση κεντρικού συνεδρίου, με τη μαζική συμμετοχή αιρετών, δια ζώσης. Για το λόγο αυτό, θα διοργανωθούν δέκα (10), διαδικτυακές συνεδριάσεις, με τη χρήση της πλατφόρμας webex».

Οι συνεδριακές συναντήσεις θα ξεκινήσουν από την Κρήτη (5/11) και ακολουθούν, Θεσσαλία (12/11), Στερεά Ελλάδα (13/11), Ανατολική Μακεδονία και Θράκη (19/11), Δυτική Ελλάδα και Ιόνια Νησιά (20/11), Πελοπόννησος (26/11), Ήπειρος και Δυτική Μακεδονία (27/11), Κεντρική Μακεδονία (3/21)Βόρειο και Νότιο Αιγαίο (10/12) και Αττική(11/12).

Για τη διευκόλυνση των συμμετεχόντων και την ουσιαστική τους συμβολή στο διάλογο, θα υπάρχει για την κάθε Περιφερειακή Ένωση συγκεκριμένο link, μέσω του οποίου θα επιτρέπεται η πρόσβαση στα μέλη της Γενικής Συνέλευσης της εκάστοτε ΠΕΔ.

Επίσης η τηλεδιάσκεψη θα μεταδίδεται και ζωντανά από την ιστοσελίδα της ΚΕΔΕ, ενώ στην ιστοσελίδα της ΚΕΔΕ θα δημιουργηθεί ειδικός κόμβος, που θα αφορά τις επικείμενες συνεδριακές διαδικασίες.