Οδηγίες για την εποχική γρίπη και τον κορωνοϊό, από την Περιφ. Ατικής

Στόχος η ισόρροπη ανάπτυξη δήλωσε ο περιφερειάρχης Κρήτης, σε εκδήλωση για τον Τουρισμό
3 Μαρτίου 2020
Μονάδα Επεξεργασίας Στερεών Αποβλήτων στη Δυτ. Θεσσαλία
3 Μαρτίου 2020
Show all

Οδηγίες για την εποχική γρίπη και τον κορωνοϊό, από την Περιφ. Ατικής

Η άμεση έκδοση ενημερωτικών οδηγιών προς τους υπαλλήλους και τους πολίτες της Περιφέρειας Αττικής για την εποχική γρίπη και τον κορωνοϊό, με αφορμή και την έκδοση της σχετικής Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου από την κυβέρνηση, αποφασίστηκε σε σύσκεψη με τα στελέχη όλων των υγειονομικών υπηρεσιών που συγκάλεσε ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης.
Στο πλαίσιο αυτό, το ιατρικό προσωπικό της Περιφέρειας ανέλαβε την πραγματοποίηση ενημερωτικών συναντήσεων με εργαζόμενους ανά περιφερειακό τομέα, ενώ σύντομα θα ακολουθήσει νέα σύσκεψη με τη συμμετοχή εκπροσώπων φορέων της υγείας αλλά και εξειδικευμένων επιστημόνων.
Σε δηλώσεις του ο κ. Πατούλης υπογράμμισε: «Η σωστή ενημέρωση και η προστασία των εργαζομένων μας αλλά και όλων των πολιτών της Αττικής με στόχο την καλύτερη πρόληψη της υγείας τους, αποτελεί για εμάς προτεραιότητα. Σε αυτό το πλαίσιο με τρόπο συντεταγμένο και επιστημονικό αναλαμβάνουμε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες ενημέρωσης, με στόχο την καλύτερη θωράκιση τους από ιούς, όπως η εποχική γρίπη και ο κοροναϊός».
Με την ευκαιρία, ο περιφερειάρχης ενημέρωσε τους επικεφαλής των υπηρεσιών υγείας για τις ενστάσεις και τις παρατηρήσεις που διατύπωσε χθες στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής σχετικά με το υπό διαβούλευση νομοσχέδιο του υπ. Υγείας «Πρόληψη, προστασία και προαγωγή της υγείας – Ανάπτυξη των υπηρεσιών δημόσιας υγείας».