Οδηγός ίδρυσης και λειτουργίας δημοτικών ΚΔΑΠ από την ΕΕΤΑΑ

Νέα κουλτούρα στην πολιτική φέρνει το Πράσινο Κίνημα
15 Ιουνίου 2020
Δήμος Κατερίνης: Βιβλιοθήκη – «παράθυρο στη γνώση» αποκτά το Ελατοχώρι
16 Ιουνίου 2020
Show all

Οδηγός ίδρυσης και λειτουργίας δημοτικών ΚΔΑΠ από την ΕΕΤΑΑ

Οδηγό για την ίδρυση και λειτουργία δημοτικών Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών εξέδωσε η ΕΕΤΑΑ.

Στον οδηγό μεταξύ των άλλων περιγράφεται το ισχύον νομικό πλαίσιο, οι διοικητικές απαιτήσεις και οι τεχνικές προδιαγραφές λειτουργίας των ΚΔΑΠ, ποιοι φορείς μπορούν να ιδρύσουν ΚΔΑΠ, η διαδικασία έκδοσης άδειας ίδρυσης και λειτουργίας ΚΔΑΠ, οι όροι λειτουργίας των ΚΔΑΠ (προσωπικό, χώροι, ωράριο, κριτήρια επιλογής και εγγραφές παιδιών κ.λπ.)

Να σημειωθεί ότι ο θεσμός της Δημιουργικής Απασχόλησης ξεκίνησε τη δεκαετία του 1980, όταν δήμοι προχώρησαν στη δημιουργία Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών .

Σήμερα στον κύκλο εφαρμογής της Δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» 2019 – 2020 συμμετέχουν συνολικά 894 δομές ΚΔΑΠ.

Οι 422 (47,2%) είναι δημοτικές δομές και οι 472 (52,8%) ιδιωτικές.

Ο συνολικός αριθμός των vouchers που δόθηκαν είναι 67.520 και ενεργοποιήθηκαν τα 62.779.

Σήμερα ΚΔΑΠ μπορούν να ιδρύσουννομικά (φορείς) ή φυσικά πρόσωπα που έχουν αρμοδιότητα στην παροχή υπηρεσιών προστασίας του παιδιού, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία. Οι φορείς αυτοί, μπορεί να είναι οι ΟΤΑ και τα νομικά τους πρόσωπα δημοσίου ή/και ιδιωτικού δικαίου, καθώς και φορείς ιδιωτικού δικαίου (κερδοσκοπικού και μη χαρακτήρα).

Για την ίδρυση και τη λειτουργία των Κ.Δ.Α.Π., όλων των φορέων, απαιτείται άδεια ίδρυσης και λειτουργίας, η οποία χορηγείται από την αρμόδια υπηρεσία της οικείας Περιφέρειας.

Αναλυτικά ο οδηγός στον σύνδεσμο: file:///C:/Users/grtypou4/Desktop/odhgos_kdap.pdf