Οδηγός Σπουδών για τα Ελληνικά Πανεπιστήμια 2022, από το Κοινωνικό Φροντιστήριο Δήμου Αγ. Δημητρίου

Έκθεση ζωγραφικής των Δομών Αστέγων Δήμου Αγρινίου στον Αστακό
29 Ιουνίου 2022
Η Πάτρα αποκτά σύγχρονη Δημοτική Βιβλιοθήκη
29 Ιουνίου 2022
Show all

Οδηγός Σπουδών για τα Ελληνικά Πανεπιστήμια 2022, από το Κοινωνικό Φροντιστήριο Δήμου Αγ. Δημητρίου

Οδηγός Σπουδών για τα Ελληνικά Πανεπιστήμια 2022, από το Κοινωνικό Φροντιστήριο Δήμου Αγ. Δημητρίου

Δωρεάν σεμινάριο, με θέμα την παρουσίαση του Οδηγού Σπουδών για τα Ελληνικά Πανεπιστήμια 2022 που συνέγραψε, καθώς και τη συμπλήρωση του Μηχανογραφικού Δελτίου, διοργάνωσε την Κυριακή 26 Ιουνίου, η ομάδα Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού του Κοινωνικού Φροντιστηρίου Δήμου Αγίου Δημητρίου.

Το σεμινάριο άνοιξαν η Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου Μαρία Ανδρούτσου και ο Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής και Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Κοινωνικού Φροντιστηρίου, Εθελοντισμού και Νέας Γενιάς, Πάνος Μπαντούνας με σύντομους χαιρετισμούς. Εν συνεχεία, ακολούθησε η παρουσίαση από την ομάδα συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού με επικεφαλής τη φιλόλογο Αναστασία Βρεττού και μέλη τους/τις φιλολόγους Δωρίτα Δαμιανού, Χρύσα Βασιλοπούλου και Θανάση Σταυριανόπουλο.

Το σεμινάριο παρακολουθήσαν οι μαθήτριες και οι μαθητές της Γ΄ τάξης του φροντιστηρίου, οι γονείς και οι κηδεμόνες τους, καθώς και οι εθελόντριες/ές, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δημοτικού Μεγάρου Αγίου Δημητρίου.

Μέσα από την παρουσίαση, τη συζήτηση και τις βιωματικές δραστηριότητες που διεξήχθησαν, αναφέρθηκε λεπτομερώς ο τρόπος με τον οποίο οι υποψήφιοι φοιτητές θα μπορούν να δομήσουν το Μηχανογραφικό τους Δελτίο, αλλά και κάποια έξυπνα tips για την επιλογή των σχολών που θα συμπεριλάβουν.

Στο τέλος της εκδήλωσης, παρουσιάστηκε ο Οδηγός Σπουδών για τα Ελληνικά Πανεπιστημιακά Ιδρύματα 2022.

Η ομάδα Συμβουλευτικής & Επαγγελματικού Προσανατολισμού για δεύτερη συνεχή χρονιά εκδίδει τον οδηγό σπουδών με σκοπό την πληροφόρηση αλλά και την γνωριμία των μαθητριών και των μαθητών για τα τμήματα των ελληνικών πανεπιστημίων.

Στόχος του συγκεκριμένου Οδηγού είναι να παρουσιάσει τις Βάσεις των τμημάτων της περασμένης χρονιάς, την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής (Ε.Β.Ε.) για κάθε σχολή, το Πρόγραμμα Σπουδών καθώς και τις μετέπειτα Επαγγελματικές Προοπτικές για το κάθε τμήμα των Πανεπιστημίων.

«Το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Αγίου Δημητρίου έχει αποδείξει την αποτελεσματικότητα του μέσω της δημιουργικής μάθησης, αλλά και των διαρκώς αυξανόμενων επιτυχιών, που έχουν οι μαθήτριες και οι μαθητές που φοιτούν σε αυτό, ενώ η αναγνώρισή του έχει ξεπεράσει πλέον τα σύνορα του Δήμου», όπως σημειώνεται.

Ο οδηγός είναι στην διάθεση κάθε παιδιού που χρειάζεται βοήθεια για να συμπληρώσει το μηχανογραφικό του.