«Οικογένεια» απέκτησαν έντεκα αδέσποτα ζώα στην Ημέρα Υιοθεσίας του Δήμου Αχαρνών

ΥΠΕΝ: Διορίστηκε ο εθνικός συντονιστής πολεοδομικού σχεδιασμού
15 Ιουνίου 2021
Το ΔΣ της Αθήνας απέρριψε το αίτημα να μην τοποθετηθούν προκάτ νηπιαγωγεία σε σχολικές αυλές
15 Ιουνίου 2021
Show all

«Οικογένεια» απέκτησαν έντεκα αδέσποτα ζώα στην Ημέρα Υιοθεσίας του Δήμου Αχαρνών

Έντεκα ζωάκια βρήκαν ένα φιλόξενο σπίτι, και ισάριθμες οικογένειες απέκτησαν ένα νέο πιστό μέλος, την Κυριακή 13 Ιουνίου «Ημέρα Υιοθεσίας» στον Δήμο Αχαρνών.

«Μέλημά μας είναι η διαρκής φροντίδα και προστασία των ευάλωτων αδέσποτων πλασμάτων της πόλη μας και με τις αρμόδιες υπηρεσίες εργαζόμαστε αδιάκοπα προς αυτή την κατεύθυνση. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα όταν βρίσκουν τα πρώην αδέσποτα ζωάκια μια οικογένεια. Ευχαριστούμε τους εθελοντές για την πολύτιμη βοήθειά τους, και φυσικά όλα τα στελέχη της υπηρεσίας και τον Αντιδήμαρχο Άγγελο Αραμπαντζή, που προσπαθούν διαρκώς σε αυτή την κατεύθυνση. Σύντομα άλλωστε θα δούμε και άλλες ανάλογες δράσεις», δήλωσε στο περιθώριο της εκδήλωσης ο Δήμαρχος Αχαρνών Σπύρος Βρεττός.

Τα κατοικίδια ζώα που δόθηκαν σε οικογένειες είναι κυρίως νεαρά σε ηλικία, ενώ διαθέτουν τσιπάκι ηλεκτρονικής σήμανσης, καθώς και βιβλιάριο υγείας. Ο Δήμος Αχαρνών ευχαριστεί τους δημότες και τους εθελοντές και τους καλεί να βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία και συνεργασία με το Τμήμα Προστασίας Αδέσποτων Ζώων. Σε αυτό μπορούν να αναφέρουν περιπτώσεις ευάλωτων και εγκαταλειμμένων ζώων ή να δηλώσουν την επιθυμία να τα υιοθετήσουν με κάθε νόμιμη διαδικασία.

Πολλά από τα ζωάκια που δόθηκαν σε οικογένειες ήταν είτε πρώην εγκαταλελειμμένα κουτάβια που εντόπισαν η δομή του Δήμου, εθελοντές ή και δημότες. Το Τμήμα προστασίας Αδέσποτων Ζώων αφού ενημερώθηκε και εντόπισε τα ευάλωτα ζωάκια, τους παρείχε την προσωρινή στέγη, κατάλληλη περίθαλψη και φροντίδα.

Όταν τα ζωάκια συντροφιάς έφτασαν σε ηλικία που επιτρέπει την υιοθεσία τους αναζήτησε για αυτά σε συνεργασία με τους φιλόζωους εθελοντές μόνιμα σπίτια και οικογένειες. Αντίστοιχη δράση αναμένεται να πραγματοποιηθεί ξανά σε σύντομο χρονικό διάστημα.