Οικολογικοί βυθιζόμενοι κάδοι στον Δήμο Φυλής

Μωβ κάδοι ανακύκλωσης μεταχειρισμένων ειδών ένδυσης και υπόδησης στον Δήμο Ζηρού
8 Σεπτεμβρίου 2022
Tο προφίλ των επισκεπτών του Ηρακλείου για το καλοκαίρι του 2022
8 Σεπτεμβρίου 2022
Show all

Οικολογικοί βυθιζόμενοι κάδοι στον Δήμο Φυλής

Στην εγκατάσταση 14 οικολογικών βυθιζόμενων συστημάτων κάθετης διαβαθμισμένης συμπίεσης απορριμμάτων, στο κέντρο αλλά και τις γειτονιές του Ζεφυρίου, προχώρησε ο Δήμος Φυλής για την αισθητική, λειτουργική και περιβαλλοντική αναβάθμιση του αστικού ιστού της πόλης.

Οι νέοι κάδοι τοποθετήθηκαν σε ισάριθμα κομβικά σημεία στο Ζεφύρι, όπως το δημαρχείο, η πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου, σε συμβολές οδών, αλλά και κοντά σε σχολικές μονάδες.

Στόχος της δημοτικής Αρχής είναι η περιβαλλοντική και λειτουργική αναβάθμιση του αστικού ιστού αυτής της περιοχής.

Κάθε σύστημα είναι διπλό, αφού διαθέτει έναν κάδο για οργανικά και σύμμεικτα απορρίμματα κι έναν κάδο ανακύκλωσης. Η χωρητικότητα των νέων υπόγειων κάδων ανέρχεται στα 1.100 λίτρα, αλλά με τη διαδικασία της συμπίεσης έχει τη δυνατότητα να αυξάνει τη χωρητικότητα στον κάδο με τα οργανικά-σύμμεικτα μέχρι και 10.000 λίτρα και στον κάδο με τα ανακυκλώσιμα μέχρι και 30.000 λίτρα.

Με την εγκατάσταση των βυθιζόμενων κάδων συλλογής απορριμμάτων, πέρα από το ότι βελτιώνεται σημαντικά η εικόνα της πόλης, ελευθερώνεται και χώρος, όπως σε πεζοδρόμια και πλατείες, αφού για κάθε έναν υπόγειο κάδο που τοποθετείται, απομακρύνονται επτά συμβατικοί. Συνολικά στο Ζεφύρι θα απομακρυνθούν περισσότεροι από 150 τροχήλατοι κάδοι. Τα νέα συστήματα είναι συμβατά με τα απορριμματοφόρα του δήμου κι έτσι δεν θα υπάρξει επιπλέον κόστος για την προμήθεια νέων οχημάτων.

«Πιστοί στη δέσμευσή μας για μια καθαρή πόλη, κάνουμε καθημερινά πράξη με τα έργα μας, το ευρύτερο όραμά μας για τη μείωση του περιβαλλοντικού και ενεργειακού αποτυπώματος του δήμου», τόνισε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς και στη συνέχεια πρόσθεσε: «Προχωράμε σταθερά το πρόγραμμά μας για τη σταδιακή εγκατάσταση των συστημάτων βυθιζόμενων κάδων σε όλο τον δήμο και εξασφαλίζουμε τους απαιτούμενους πόρους, ώστε να επεκταθεί η διαλογή των υλικών στην πηγή και να τονωθεί η ανακύκλωση. Αναβαθμίζουμε περαιτέρω τις υπηρεσίες μας στον τομέα της καθαριότητας με τη χρήση των νέων τεχνολογιών, αποκομίζοντας πολλαπλά οφέλη για τους δημότες και τη βελτίωση της καθημερινότητάς τους».

Και ο κ. Παππούς κατέληξε λέγοντας: «Περνάμε στη νέα εποχή της διαχείρισης των αστικών απορριμμάτων σύμφωνα με τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και βελτιώνουμε την εικόνα του δήμου μας προστατεύοντας παράλληλα και το περιβάλλον».