«Οι γυναίκες της Ευρώπης ένωσαν τη φωνή τους μέσα από το τραγούδι»

Εμβολιαστικό κέντρο θα λειτουργήσει στα Γιάννενα από την περιφέρεια Ηπείρου
9 Ιουνίου 2021
Πράσινο Κίνημα: “Θεσμοθέτηση τετραήμερης εργασίας με ίδιες αποδοχές”
9 Ιουνίου 2021
Show all

«Οι γυναίκες της Ευρώπης ένωσαν τη φωνή τους μέσα από το τραγούδι»

Με έναν πρωτότυπο τρόπο, η Ευρωπαϊκή Ένωση γυναικών*, με 18 χώρες μέλη και 70 χρόνια παρουσίας, αποφάσισε για πρώτη φορά να προωθήσει την έννοια του πολιτισμού και της πολιτιστικής κληρονομιάς. Κάλεσε τις χώρες μέλη της να συμμετάσχουν σε μια διαδικτυακή εκδήλωση, παρουσιάζοντας η κάθε μια ένα παραδοσιακό της τραγούδι.

Η Πρόεδρος της νεοσυσταθείσας Επιτροπής Πολιτισμού της διεθνούς EUW είναι Ελληνίδα, η κ. Εύα Κουλουριώτη, Αντιπρόεδρος του Ελληνικού τμήματος της EUW, η οποία εξήγησε ότι «πρωτοβουλίες σαν κι αυτή, αφενός αναδεικνύουν το σεβασμό στις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης των Γυναικών, παρά τις δυσκολίες της εποχής μας και συνάμα ενώνουν τα Ευρωπαϊκά Έθνη μέσω του πολιτισμού. O σκοπός μας είναι να ενθαρρύνουμε και να προωθήσουμε την συμμετοχή και την συμβολή των γυναικών σε όλες τις πτυχές της ζωής».

Αντίστοιχα επικεφαλής της Επιτροπής Πολιτισμού για την Ευρωπαϊκή Ένωση Γυναικών του Ελληνικού παραρτήματος, EUW -HELLAS, είναι η δημοσιογράφος και Σύμβουλος Επικοινωνίας, κ. Μαρία Χριστίνα Μπακλαβά που μαζί με τα υπόλοιπα μέλη Άννα Βαφειάδου, Ελπίδα Μηναδάκη, Ειρήνη Λυμπεροπούλου, Ειρήνη Παπαδημητρίου και Κυριακή Μήτσου, επέλεξαν να εκπροσωπήσει την Ελλάδα η χαρισματική νεαρή τραγουδίστρια Μαρίνα Σάττι με ένα πολυφωνικό παραδοσιακό τραγούδι «Η αγάπη, Κοντοπλεμένη Λεμονιά, Μάνα ήρτεν η Άνοιξη», ερμηνευμένο από την γυναικεία χορωδία Chores που η ίδια δημιούργησε. Την εκδήλωση παρουσίασαν η Ειρήνη Παπαδημητρίου από τα Τρίκαλα και η Κυριακή Μήτσου από το Λονδίνο.

«Πιστεύουμε ότι η ανθρώπινη φωνή είναι ένα πολύ σημαντικό, ουσιαστικό και αποτελεσματικό εργαλείο για να εμπνεύσει, να επικοινωνήσει και να αυξήσει την ευαισθητοποίηση. Γι ‘αυτόν τον λόγο αποφασίσαμε να αφιερώσουμε την πρώτη εκδήλωση σε γυναικείες φωνές σε όλη την Ευρώπη! Υποστηρίζουμε τον διαπολιτισμικό διάλογο, τον αμοιβαίο σεβασμό και την αναγνώριση των διαφορών και των κοινών αξιών» δήλωσε η Πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής Πολιτισμού, κ. Μπακλαβά Μαρία Χριστίνα.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν οι :
Doris Pack, Πρόεδρος των γυναικών του ΕΛΚ, πρόεδρος του γαλλο-γερμανικού ιδρύματος πολιτιστικής συνεργασίας, πρώην μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
Εύα Κουλουριώτη, Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτισμού EUW και Αντιπρόεδρος του Ελληνικού τμήματος της EUW
Margaret Hales, Πρόεδρος της EUW International

*Η EUW έχει συμβουλευτικό ρόλο στο Συμβούλιο της Ευρώπης και ειδικό συμβουλευτικό ρόλο στο Οικονομικό και Κοινωνικό Συμβούλιο των Ηνωμένων Εθνών (ECOSOC).